Haberler

Karacabey'de Pancar Sezonu Sona Erdi

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, ilçede pancar sezonunun sona erdiğini bildirdi.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, ilçede pancar sezonunun sona erdiğini bildirdi.

Karahasanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava koşullarının elverişli olmasıyla çiftçilerin herhangi bir sıkıntı yaşamadan ürünlerini hasat ettiğini söyledi.

Pancar alım merkezlerinde silolanan pancarların, Eskişehir Şeker Fabrikasına sevkiyatının 15 Aralık'ta sona ereceğini belirten Karahasanoğlu, şöyle konuştu:

"Bölgemizde bu yıl 3 bin 900 dekar alanda pancar ekilerek 35 bin ton civarında ürün alındı. Bu yıl için açıklanan pancar taban fiyatı ton başına 144 liraydı. Havaların pancar üretimine müsait olması ve şeker oranı yüksek yeni tohum çeşitlerinin ekilmesinden dolayı bölgemizin pancar polar derecesi yüzde 15,49 olarak tespit edildi. Çiftçimizin eline geçecek pancarın ton fiyatı da 139,41 lira olacak. 2014 yılı pancar taahhüt alımlarına yakında başlanacak. Şeker şirketinin yaptığı nakdi ve ayni yardımlar, verimi ve şeker oranı yüksek yeni tohum çeşitleriyle çiftçilerimizi memnun etmiştir. Dolayısıyla 2014'te pancar ekimi 10 bin dekara çıkarılarak hem Susurluk fabrikamız çalışacak hem de domates ve mısır ekimi azaltılarak fazla üretimden dolayı domates ve mısır fiyatlarının düşmesinin önüne geçilecek." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Karahasanoğlu Eskişehir Karacabey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title