Haberler

    Kaptan Zencefil 'Çocuk Oyunu'

    KAPTAN ZENCEFİL' DÜNYANIN EN KÖTÜ KALPLİ KORSANIYazan: Hakan BintepeYöneten Günay ToprakMüzik: Alpdoğan Selçuk Oynayanlar: Sencar Sağdıç, Yasemin Şimşek Tüzün, İbrahim Yalçın, Dünyanın en kötü kalpli korsanı olmaya çalışan Zencefil, limana demirlediği gemisine koşa koşa geldiğinde tayfası Maydanoz'la Karanfil balık tutmaktadırlar.

    KAPTAN ZENCEFİL' DÜNYANIN EN KÖTÜ KALPLİ KORSANI

    Yazan: Hakan Bintepe

    Yöneten Günay Toprak

    Müzik: Alpdoğan Selçuk

    Oynayanlar: Sencar Sağdıç, Yasemin Şimşek Tüzün, İbrahim Yalçın,

    Dünyanın en kötü kalpli korsanı olmaya çalışan Zencefil, limana demirlediği gemisine koşa koşa geldiğinde tayfası Maydanoz'la Karanfil balık tutmaktadırlar. Zencefil en kötü kalpli korsan olmasını sağlayacak bir şans eline geçirmiştir: Büyük Okyanus'un bilinmeyen bir yerinde mutlu, barışçı ve huzurlu bir halkın yaşadığı küçük bir adanın haritasını ele geçirmiştir. Bu adada büyük bir hazine vardır ve bu hazine ada halkının mutluluğunu sağlayan  sihirli bir hazinedir. Hazine kötü ellere geçerse sihir bozulacak ve adada yaşayan halk yok olup gidecektir. Dünyanın en kötü kalpli korsanı olarak nam salmış olan Kocaburun'da da bu haritanın bir kopyası vardır. Zencefil ve tayfası ondan önce adaya ulaşmak için yola koyulurlar. Yolculuk sırasında başlarına bir sürü olay gelir. Zencefil, kanadı kırık bir albatrosu tedavi eder, ağlara takılmış bir yunusu vahşi köpek balıklarına yem olmaktan kurtarır, Maydanoz'la Karanfil'in sakarlıkları yüzünden düştükleri zor durumlardan onları kurtarır. Ada göründüğünde artık Zencefil, aslında kötü bir insan olmadığını aksine iyi bir insan olduğunu anlar. O sırada Kocaburun'un gemisinin de adaya yaklaştığını görürler ve adaya gitmek yerine Kocaburun'la savaşıp ada halkını kurtarmaya karar verirler…

    Oyun, hedef yaş gruplarında iyilik ve kötülük kavramlarını tartışmaya açarken, doğa ve deniz dünyasının tanınmasını, deniz insanlarının serüven dolu yaşamlarının öğrenilmesini sağlar. Ayrıca kent kültürü açısından çocuklarda, İzmir'in 'Deniz Kenti' olduğu duygusunun geliştirilmesine katkıda bulunur.

    45 dakikalık müzikli ve danslı oyun 3 - 12 yaş grubuna yöneliktir.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Yasemin Şimşek Büyük Okyanus Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title