Haberler

Kamu-sen: "İşçiye Yapılan Zam Kamu Çalışanına da Yapılmalı"

Türkiye Kamu-sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, En Düşük İşçi Ücretine 190 YTL Zam Yapıldığını, En Düşük Memur Maaşına İse 48 YTL Zam Yapıldığını Belirterek, Bu Uygulamanın Adil Olmadığını ve Aradaki Farkın Bir An Önce Giderilmesi Gerektiğini Söyledi.

-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, en düşük işçi ücretine 190 YTL zam yapıldığını, en düşük memur maaşına ise 48 YTL zam yapıldığını belirterek, bu uygulamanın adil olmadığını ve aradaki farkın bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

-Akyıldız, "Kira, ulaşım, giyim yardımı makul bir seviyeye getirilmelidir. Ayrıca 2004 yılında grev ve toplu sözleşme için söz veren siyasi irade, bu hakkımızı bizlere iade etmelidir" dedi.

ANKARA (ANKA) – Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, en düşük işçi ücretine 190 YTL zam yapıldığını, en düşük memur maaşına ise 48 YTL zam yapıldığını hatırlatarak, bu uygulamanın adil olmadığını ve aradaki farkın bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Akyıldız en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki farkın da kapatılması gerektiğini belirterek, "Kira, ulaşım, giyim yardımı makul bir seviyeye getirilmelidir. Ayrıca 2004 yılında grev ve toplu sözleşme için söz veren siyasi irade, bu hakkımızı bizlere iade edilmelidir" dedi.

Kamu-Sen il ve ilçe teşkilatlarının katılımıyla düzenlenen Kamu-Sen Şube Başkanları Toplantısı, Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat katıldı.

-EKONOMİK BÜYÜMEDEN HAKKIMIZI ALALIM-

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, siyasi iktidarın enflasyonun düştüğü ve ekonomik büyümenin hız kazandığı yönündeki açıklamalarına atıfta bulunarak, söz konusu gelişmelerden kamu çalışanlarının da payını alması gerektiğini söyledi. 22 Temmuz seçimlerinde sandıktan çıkan sonuca ve TBMM'nin kararlarına saygılı olduklarını kaydeden Akyıldız, "Kamu çalışanlarının haklarının korunmasında, parlamento sorumluluğunu yerine getirmelidir. Bizleri seçilen yeni bakanlar değil, söz konusu makamdaki kişilerin politikaları ilgilendirir. Beklentimiz kamu çalışanlarının haklarının iadesidir. Kamu çalışanlarının haklarının verilemesi tüm Türkiye'yi etkileyecektir. Eğer verilmez ise iş potansiyelindeki düşüş kaçınılmazdır" diye konuştu.

-GREV VE TOPLU SÖZLEŞME HAKKIMIZ İADE EDİLSİN-

Akyıldız, kamu çalışanlarının toplu görüşmelerden en büyük beklentilerinin grev ve toplu sözleşme olduğunu dile getirerek, "ILO sözleşmesi TBMM tarafından kabul edildi. Siyasi irade bizlere 'Bu hak vardır, kullanın' derse meydanlara inmek için hiç çekinmeyiz. Bizim beklentimiz iktidarın gerekli yasal zemini oluşturarak, bizleri zora sokmamasıdır" dedi. En düşük memur ve en yüksek memur arasındaki maaş farkının giderilmesi gerektiğini söyleyen Akyıldız, 22 Temmuz seçimi öncesi işçi ücretine yapılan zammın memur maaşlarına da yapılması gerektiğini kaydetti.

-UZLAŞTIRMA KURULU KARARLARI İŞLEVSELLİK KAZANMALI-

Uzlaştırma Kurulu kararlarına işlevsellik kazandırılması gerektiğini belirten Akyıldız, kararların siyasi iradenin takdir yetkisiyle sınırlı kalmaması ve kararlar alınırken kamu çalışanlarının haklarının da gözetilmesi gerektiğini söyledi. Akyıldız, Hükümetten istediklerin imkansız ölçülerde bulunmadığını ifade etti.

AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ise konuşmasında, AKP iktidarıyla Türkiye'nin ve Türk ekonomisinin farklı bir görünüm kazandığını belirtti. Ülkenin hak ve menfaatlerinin herkes için öncelikli sırada yer aldığını ifade eden Elitaş, "Kamu çalışanlarının aldıkları ücret tatmin edici değil, bunun aksini söyleyemeyiz. Gönül isterki 800 YTL olan memur maaşını 1000-1500 YTL yapalım. Burada kamu çalışanlarının Hükümet ile uzlaşmacı bir tavır sergilemesi Türkiye'nin menfaatinedir. Kamu çalışanlarına yapılacak zam tüm ülkeyi ilgilendiriyor" dedi. Elitaş'a bazı kamu çalışanları tepki gösterdi. Uğultuların yükseldiği ve Elitaş'ın konuşmasının sık sık kesildiği toplantıda, bazı kamu çalışanları salonu terk etti.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kısa zamanda çok farklı bir noktaya geldiğini söyleyerek, "Öyle değiştik ki naylon fatura düzenleyen birini Maliye Bakanı yapacak hale geldik. AKP ile emeklilik yaşı 65'e çıktı ses çıkarmadık. Başbakanlığın yayınladığı 20 sayfalık kitaba İngilizlerden finans aldık. Elitaş'ın bahsettiği gibi Türkiye çok farklı bir görünüm kazandı" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title