Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Erzincan'da Açıklaması

"Türkiye çok iyi bir turizm ülkesi. Geçen sene 35 milyonun üzerinde ziyaretçimiz oldu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye çok iyi bir turizm ülkesi. Geçen sene 35 milyonun üzerinde ziyaretçimiz oldu. Turizmden 30 milyar dolara yakın bir gelirimiz var ama biz bunu daha da artırmak istiyoruz" dedi.

Yılmaz, helikopterle geldiği Kemaliye ilçesinde, "36. Uluslararası Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenliği"nin açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin hem Kemaliye hem de Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, Bakan Yılmaz'a, Kemaliye'ye özgü, geleneksel kapı tokmağı takdim etti.

Bakan Yılmaz, daha sonra beraberindekilerle, Karanlık Kanyon'da yenilenen Sırat On Fırat Kablo Hattı'nda ilk kez düzenlenen, 17 ülkeden 40 sporcunun katıldığı "rope jump" atlayışlarını izledi.

Bir gazetecinin atlayışlarla ilgili düşüncelerini sorması üzerine Yılmaz, Karanlık Kanyon'un Türkiye'nin muhteşem kanyonlarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çok özellikli bir yer. Türkiye'de bu tarz atlamaların yapılabileceği tek yer ve Türkiye'den, yurt dışından çeşitli sporcuların gelip bu faaliyetleri gerçekleştirdiği bir kanyon. Muhteşem bir tabiat. Hem tarihi, kültürel değerleriyle hem de bu muhteşem doğasıyla Kemaliye ilçemizin gerçekten çok özel bir konumu var, potansiyeli var. Rahmetli Yazıcıoğlu'ndan başlayarak bu potansiyel yavaş yavaş tüm Türkiye'de, dünyada da tanıtılıyor. Biz de Kalkınma Bakanlığı olarak kalkınma ajansımız kanalıyla burada bir fizibilite çalışması yapıyoruz. İnşallah, burada sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en yüksek köprüsünü inşa edeceğiz. Bu atlamalar burada gerçekleştirilecek. Hem bu yörenin tanıtımına hem Türkiye'nin tanıtımına da çok ciddi katkısı olacak. Bir taraftan da tabii, bu tür güzel çalışmalar, insanlarımızın refahının artmasına, bu bölgedeki ekonomik faaliyetin canlanmasına, turizmin gelişmesine katkıda bulunacak."

Bakan Yılmaz, kanyonun ileri ki yıllarda daha çok değerlendirileceğini dile getirerek, doğa turizmi açısından son derece önemli bir merkez olacağını kaydetti.

Bir basın mensubunun, atlayışı denemeyi düşünüp düşünmediğini sorması üzerine Yılmaz, "Vallahi hiç mümkün değil. Görüyorsunuz, gerçekten bakmak bile zor. Bunlar tabii, ekstrem spor denen böyle uç sporlar. Herkesin yapabileceği işler değil. Yapanların da çok özel şartlarda eğitimli insanlar olması gerekiyor. Böyle her önüne gelenin de denememesi lazım. Tabii, hiç tavsiye etmem" dedi.

Türkiye'nin deniz-kum turizmiyle tanındığını kaydeden Yılmaz, "Ama biz biliyorsunuz hükümet olarak son 10 yılda 'alternatif turizm' dediğimiz doğa turizmi, termal turizm, yayla turizmi gibi bütün bu turizm çeşitlerini artırmaya çalışıyoruz. Çünkü bunlar birbirini bütünlüyor. Türkiye çok iyi bir turizm ülkesi. Geçen sene 35 milyonun üzerinde ziyaretçimiz oldu. Turizmden 30 milyar dolara yakın bir gelirimiz var ama biz bunu daha da artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Yılmaz'a temasları kapsamında, Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve Kemaliye Kaymakamı Mehmet Öztürk de eşlik etti. - Erzincan

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Kemaliye Erzincan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title