Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Programında Konuştu

Haber Cansel KİRAZ Kamera İdris TİFTİKCİ İSTANBUL DHAKalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 6. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası programında konuştu.

Haber Cansel KİRAZ Kamera İdris TİFTİKCİ İSTANBUL DHA

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 6. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası programında konuştu.

Üniversitelerin altyapı merkezlerine değinen Bakan Elvan, Üniversitelerimiz, araştırma merkezlerimiz, kamu tüzel kişiliğine sahip ve kendi bütçelerini kendilerinin yönetebildiği bir yetkiye sahip olacaklar. Performanslarına bağlı olarak daha fazla bu araştırma altyapı merkezlerine ödenek aktarma imkanımız olacak. Pek çok vergi indirim ve istisnalardan faydalanabilecekler. Personel istihdamı son derece esnek olacak. Hem yurt içinden hem de yurt dışından ücreti de esnek olmak üzere personel istihdamı sağlanabilecek. Yine bu araştırma altyapı merkezlerinde, merkezlerimiz şirket kurabilecek, şirketlere ortak olabilecek dedi.

'ARAŞTIRMA ALTYAPI MERKEZLERİNİN SAYISININ HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTMASINI ARZU EDİYORUZ'

Söz konusu kanun çerçevesinde ilk etapta İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi MEMS Merkezi, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi altyapılarının sisteme alınarak destek sürecinin başlatıldığını kaydeden Elvan, Bu dört araştırma merkezini bakanlığımız akredite etti ve şu an bu araştırma merkezlerinin ödeneklerini de gönderdik. Önümüzdeki yıldan itibaren performanslarına göre bu araştırma merkezlerimize daha fazla ödenek tahsis etme imkanımız da olacak ancak biz şunu arzu ediyoruz; bu araştırma altyapı merkezlerinin sayısının her geçen gün daha da artmasını arzu ediyoruz diye konuştu.

BİNİN ÜZERİNDE GİRİŞİMCİYE DESTEK

Girişimcilere verilen desteklerle ilgili konuşan bakan Elvan, 26 bölgemizde kalkınma ajanslarımız var. Bu ajanslarımız da özellikle AR-GE ve yenilikçilik kapsamında girişimcilerimize destek vermeye devam ediyor. Bugüne kadar binin üzerinde girişimciye kalkınma ajanslarımız destek verdi. diye konuştu.

Programın sonunda dereceye giren öğrencilere Bakan Lütfi Elvan ödüllerini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title