Haberler

GAZİANTEP - Karla mücadele çalışmaları sürüyor

Güncelleme:

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep'te 18 Ocak'ta etkili olan yağışın ardından ekiplerin kar temizleme işlemi sürüyor.

Büyükşehir ve ilçe belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda yol kenarında biriken karı temizlemek için yoğun mesai harcıyor. Biriken karlar, kepçeler aracılığıyla kamyona yükleniyor.

Bazı vatandaşlar ise evlerinin önünü kendi imkanlarıyla temizliyor.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, yağış sonrası cadde ile sokaklarda tuzlama ve yol açma çalışmaları gerçekleştiriyor.

Kar yağışının ardından fırtına ve buzlanmanın yaşandığı kentte, bu geceden itibaren etkili olması beklenen soğuk hava dalgası nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da yaklaşık 400 personel, 210 araçla hazır bekletiliyor.

Ulaşımda aksama yaşanmaması için bölgede önlem alan ekipler, yaya geçitleri, otobüs durakları ve yürüyüş yollarında çalışma yürütüyor.

Malatya

Malatya'da belediye ekipleri, başta kent merkezi, Kanalboyu, İnönü Caddesi olmak üzere birçok noktada karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, 15 Temmuz Millet Meydanı ve buralardaki otobüs duraklarında karları temizlerken, biriken karlar kepçelerle kamyonlara yükleniyor.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi kırsalda da mahallelerin yolunu açmaya devam ediyor. 718 mahallenin 70'inde kar küreme ve yol açma çalışması yapılıyor.

İlçelerden Akçadağ'da 8, Arapgir'de 8, Arguvan'da 8, Battalgazi'de 2, Darende'de 5, Doğanyol'da 2, Hekimhan'da 21, Kale'de 2, Kuluncak'ta 2, Pütürge'de 7 ve Yazıhan'da 5 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamıyor. 500 araç ve 1300 personel, il genelinde yol açma ve karla mücadele çalışmasına devam ediyor.

Adıyaman

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Adıyaman'da kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Adıyaman Belediyesi ekipleri, ana arterler başta olmak üzere yollara tuz atıyor. Ekipler, kapanan bazı mahalle yollarını temizleyerek ulaşıma açıyor.

Gölbaşı ilçesi merkezinde biriken karlar, kepçelerle kamyonlara yükleniyor, yollarda tuzlama çalışması yapılıyor.

Gölbaşı Kaymakamlığı ve İl Özel İdare ekipleri, kapanan belde köy yollarını açma çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Kahta ilçesinde ise belediye ekipleri çalışmalarını sürdürürken, esnaf da işletmelerin önünü temizliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title