Haberler

Kahramankazan "12 Yıldız Şehri" Ünvanı Aldı

Kahramankazan Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen "12 Yıldız Şehri" sertifikasını düzenlenen törenle aldı.

Kahramankazan Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen "12 Yıldız Şehri" sertifikasını düzenlenen törenle aldı.

Belediyede yapılan törende, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Hasan Ulusoy'un elinden sertifikayı aldı.

Başkan Ertürk, yaptığı konuşmada yerel demokrasinin işletilmesi ve sosyal belediyecilik alanındaki başarılı çalışmalar nedeniyle sertifikaya layık görüldüklerini anımsatarak, farklı kültürlerden insanların yaşadığı ilçede adli olayların çok az olduğunu söyledi.

Kahramankazan halkının 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkma adına büyük bir mücadele verdiğini belirten Ertürk, "Kahramankazan Belediyesi bununla beraber demokrasiyi yaşama ve yaşatma adına şeffaf saydam, halkın katılımlarıyla yönetilen bir belediye anlayışını en iyi şekilde uygulamaktadır. ve bu konuda Avrupa Konseyi'nde 12 Yıldız Şehri ünvanına layık görülmek bizim için, ülkemiz için ve Kahramankazan için büyük bir onur ve gurur vesilesidir." dedi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu ise 2007 yılından bu yana 12 Yıldız Şehir Projesi'nin sürdürdüğünü belirterek, 2016 yılında Avrupa Konseyine üye ülkelerden 60 belediyenin katıldığını, 23 belediyeye ödül verildiğini, bunlardan birisinin de Kahramankazan olduğunu kaydetti.

Kahramankazan Belediyesi 15-30 Ekim 2016 tarihleri arasında 12 Yıldız Şehri ünvanı için resmi başvuruda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Lokman Ertürk ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title