Haberler

Kağıtsporlu Milli Karateciler Balkanları Fethetti

Kağıtsporlu karateciler, Bosna Hersek’te 4 Balkan Şampiyonluğu olmak üzere toplam 7 derece kazandı.

Kağıtsporlu karateciler, Bosna Hersek'te 4 Balkan Şampiyonluğu olmak üzere toplam 7 derece kazandı.

Bosna Hersek'in ev sahipliğinde 9-11 Aralık tarihlerinde Saray Bosna'da 17.'si düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Balkan Karate Şampiyonası'nda milli takımla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler de tatamide başarılar kazandı. Üç gün süren turnuvaya Balkan Karate Federasyonları Birliği'ne üye Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan yaklaşık 863 sporcu katıldı.

10 takım, 33 ferdi olmak üzere toplam 43 dalda yapılan şampiyonada millilerimiz, 17 altın, 13 gümüş, 19 bronz olmak üzere toplam 49 madalya kazanarak, takım halinde Balkan Şampiyonluğu'nu ilan etti. Şampiyonada Ümitler 47 kilo kategorisinde mücadele eden son Türkiye Şampiyonu Fatmanaz Yenen bu başarısını Türkiye'de olduğu gibi Balkan'da da göstererek Balkan Şampiyonu oldu.

Avrupa ikincisi Gülsen Demirtük ise Gençler 53 kiloda katıldığı şampiyonada başarılı bir performansla sergileyerek Balkan Şampiyonu oldu. Kariyerinde birçok başarı bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un Dünya Şampiyonu sporcusu Umay Tokcan ise 21 Yaş Altı'nda 50 kiloda katıldığı Şampiyonadan Balkan Şampiyonu olarak bir başarı daha kazandı. Avrupa ve Dünya Şampiyonu Büyükşehirli Eray Şamdan ise 21 Yaş Altı'nda 60 kiloda tatamiye çıktı. Rakiplerini çok rahat geçen Şamdan, Balkan Şampiyonu olan dördüncü Kağıtsporlu sporcu oldu.

Balkan Şampiyonası'nda Gençler kategorisinde 76 kiloda mücadele eden son Türkiye Şampiyonu Enes Bulut Balkan ikincisi olarak gümüş madalya kazanan isim oldu. Turnuvada Genç Bayanlar +59 kiloda tatamiye çıkan Büyükşehir Kağıtspor bir diğer sporcu Rabia Şentürk ile Ümitler 57 kiloda mücadele eden Ekrem Altuner Yılmaz Balkan üçüncüsü oldu. Mavi beyazlılar bu sonuçlarla dört Balkan Şampiyonluğu, bir Balkan ikinciliği, iki de Balkan üçüncülüğü kazandı.

Öte yandan milli takımımız adına mücadele eden Umay Tokcan, Vildan Güvercin, Zeynep Beyza Coşkun ve Rumeysa Genç'ten oluşan 21 Yaş Altı Bayan Kumite Takımı Slovenya'yı Zeynep Beyza ve Umay'ın galibiyetleriyle mağlup ederek Balkan Şampiyonu oldu. Ümit Bay Kumite Takımı adına mücadele eden Ekrem Altuner Yılmaz, Hasan Arslan, Yusuf İşçi, Emirhan Özbay, Samet Saylam ve Kerem Kaya'dan oluşan Ümit Bay Kumite Takımımız, ev sahibi Bosna Hersek'i mağlup ederek Balkan Şampiyonu oldu.

Enes Bulut, Ömer Faruk Arslan, Samed Gök, Ozan Gökçen, Alican Sağır, Nedimcan Diker, Cengiz Öztürk'ten oluşan Genç Kumite Milli Takımı ise repesaj finalinde Makedonya'yı mağlup ederek Balkan üçüncüsü oldu. Genç Milli takımı adına takımlarda mücadele eden Gülsen Demirtürk'lü millilerle Balkan ikincisi oldu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Genç Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title