Haberler

Kadir İnanır: Gerçek Sanatçı Korkak ve Kaçak Olmamalı (2)

Kadir İNANIR.Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti'nde görev alan Kadir İnanır ile Muhsin Kızılkaya Antalya Hakkarililer Derneği'ni ziyaret etti.

Kadir İNANIR: GERÇEK SANATÇI KORKAK VE KAÇAK OLMAMALI (2)

ANTALYA HAKKARİLİLER DERNEĞİ'NE ZİYARET

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti'nde görev alan Kadir İnanır ile Muhsin Kızılkaya Antalya Hakkarililer Derneği'ni ziyaret etti. Yılmaz Erdoğan'ın babası Nazım Erdoğan, dernek başkanı İshak Kahraman ile vatandaşlar tarafından karşılanan İnanır ve Kızılkaya'ya, Hakkari'ye has yemeklerden ikram edildi. İnanır ve Kızılkaya, daha sonra vatandaşlarla bir araya gelerek çözüm sürecini konuştu.

'SİLAH ANLAMINI YİTİRMİŞTİR'

Burada bir konuşma yapan Muhsin Kızılkaya, "Bu memlekette bir hayal kurmuştuk. O hayali silaha, şiddete başvurmadan bir şekilde gül bahçesine çevirebilir miyiz diye. Yaptığımız en büyük eylem kitap okumaktı. Ama 12 Eylül oldu hepimizin üzerinden dozer gibi geçtiler. Arkadaşlarımızı Diyarbakır Cezaevi'ne hapsettiler. O hapishaneden çıkanların birçoğu dağa gitti. Hakkari dünyanın en güzel şehirlerinden birisiydi. İnsanların umutlarının diri olduğu bir memleketti. O memleketi tarumar ettiler. Köyleri boşalttılar. Bütün bu acılardan sonra Kürtler adına dağa çıkıp onları kurtarma vaadiyle eline silah alıp dağa çıkan insanlar 30 yıl sonra şu noktaya geldi; 'Bizim taleplerimiz silahlı mücadeleyle yerine gelecek talepler değildir.' Silah anlamını yitirmiştir" diye konuştu.

'KÜRTLER KENDİ TOPRAKLARINI NİYE BÖLSÜN'

Akdeniz'de yaptıkları toplantılarda halka her iki tarafın da yaşadığı acıları anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Muhsin Kızılkaya, "Türkiye Kürtlerle Türklerin yurduysa, ortak toprağıysa Kürtler kendi topraklarını niye bölsün. Ayrıca Kürtler enayi mi ki bu güzellikleri size bırakıp Hakkari'ye, Şırnak'a gitsin. Ülkenin batıdaki toprakları Türklere bırakılmayacak kadar kıymetli, ülkenin doğusu da Kürtlere bırakılmayacak kadar kıymetlidir" diye konuştu.

'BU SİYASETÇİLER HALKIN GERÇEK TEMSİLCİSİ DEĞİL'

İçlerine asla siyasetçi sokmadıklarını, siyasetçinin girdiği yerde huzur olmadığını kaydeden Kadir İnanır ise "Siyasetçinin girdiği yerde huzur olmadığını mecliste görüyoruz. Bu siyasetçiler kesinlikle halkın gerçek temsilcileri değil. Seçim sisteminden kaynaklanan bir yapıyla yığınlar halinde ülkenin denetimini ellerinde tutuyorlar. Şimdi burada siyasetçi olsaydı bunları özgürce konuşamazdınız, sizi konuşturmazlardı. Toplumun konuşmadığı yerde maalesef dayak başlıyor, sopa gösterimi başlıyor. Şimdi istiyoruz ki; bu güzel süreç devam etsin, 1 yıl içinde bu halkın kaygılarının tamamen ortadan kalktığını göreceğiz" diye konuştu.

'BU ÜLKEYE HUZUR GELMEDEN TATİLİ HAK ETMİYORUM'

Ülkede sorun varsa o sorunlara son derece ilgi duyan, o problemin ortadan kalkması için tartışmalar açan, verilen mücadeledeki en önde insanların sanatçılar olması gerektiğini kaydeden İnanır, şöyle dedi:

"Sanatçının gerçek tarifi budur. Yoksa bu ülkede bir sürü olaylar almış başını giderken, aynı anda Antalya'nın en büyük otelinde seyahat de tatil de yapıyor olabilirdim. Ben bu ülkeye huzur gelmeden o tatilleri hak etmiyorum. Gittiğim zaman 'bu ülke ne olacak' diye düşünceler içinde boğularak o tatilleri yapıyorum."

Toplantının ardından Kadir İnanır ve Muhsin Kızılkaya alkışlarla dernekten ayrıldı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Kızılkaya Kadir İnanır Akdeniz Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title