Haberler

Kadir Gecesi

Kadir Gecesi dolayısıyla Erzurum, Ardahan ve Ağrı'da vatandaşlar ibadet ve dua edip, teravih namazı kılmak için tarihi camileri tercih etti.

Kadir Gecesi dolayısıyla Erzurum, Ardahan ve Ağrı'da vatandaşlar ibadet ve dua edip, teravih namazı kılmak için tarihi camileri tercih etti.

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesinde yer alan ve şehrin en eski camisi olarak bilinen Selçuklu mimarisine sahip tarihi Ulu Camii'ne gelen vatandaşlar yatsı namazına müteakip teravih namazı kılarak, dua etti.

Çok sayıda kadın ve çocuğunda geldiği camide, içeriye sığmayan vatandaşlar, cami dışında yerlere karton ve elbiselerini sererek namaz kıldı.

Namazın ardından Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı.

Ardahan

Ardahan'da camilerin dolup taştığı gecede Ardahan Müftüsü Aytekin Yılmaz, Merkez Camii'nde "Kadir Gecesi" konulu vaaz verdi.

Yılmaz, bu gecenin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirterek, "Allah bu geceyi bize nasip ettiği için sonsuz şükür. Bir daha nasip etmesi için dua edeceğiz. Ramazanı güzel geçirdik, bugün Kadir Gecesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadık hep birlikte. Rabbime şükürler olsun. Bol bol dua ve ibadet edeceğiz. Çünkü bu gece inanlar için çok büyük bir fırsat" diye konuştu.

İslam dininde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen ve bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi programında din görevlileri ve öğrenciler ilahi okudular.

Mevlit programı ve teravih namazı ile son bulan gecede vatandaşlar dua ederek camilerden ayrıldılar.

Ağrı

Ağrı merkez ve Eleşkirt ilçelerinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif yoğun ilgi gördü.

Kadir Gecesi nedeniyle Sakal-ı Şerif, Ağrı Merkez Camisi, Eleşkirt Merkez ve Dişçi Camisi'nde ziyarete açıldı.

Akşam saatlerinden itibaren Sakal-ı Şerif'i görmek için sıraya giren vatandaşlar Ağrı Merkez Camisi'nden itibaren yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Vatandaşlar, cami görevlisi tarafından sanduka içinden alınan küçük cam tüp içinde bulunan Sakal-ı Şerif'i görme imkanı buldu.

Ziyaret sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, bazıları ise Sakal-ı Şerif'i cep telefonlarıyla fotoğrafladı.

Eleşkirt Müftülüğü vaizi İsmail Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle güzel bir gecede Sakal-ı Şerif'i görmek için ilçeye bağlı bütün köy ve beldelerden bir çok vatandaşın camilere akın ettiğini söyledi.

Öte yandan cami çıkışında vatandaşlara Ağrı Valiliği tarafından lokma tatlısı ikram edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Gecesi Ağrı Merkez Ardahan Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title