Haberler

Kadınların El Emekleri Davullu Zurnalı Törenle Görücüye Çıktı

Tunceli’de kadınların " “Bir Kadın Değişir Dünya Değişir” projesi kapsamında düzenlenen kurslarda hazırladığı el emekleri davullu zurnalı törenle görücüye çıktı.

Tunceli'de kadınların " "Bir Kadın Değişir Dünya Değişir" projesi kapsamında düzenlenen kurslarda hazırladığı el emekleri davullu zurnalı törenle görücüye çıktı.

Belediye ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen "Bir Kadın Değişir Dünya Değişir" projesi kapsamında kadınlar el sanatları kursu aldı. Kursun tamamlanmasıyla kadınların hazırladığı keçeden yapılan süs eşyaları, kokulu taş ve mumların yer aldığı sergi "Çılgın Davulcu" olarak bilinen Muharrem Yılmaz'ın davul şovu ve halaylarla açıldı.

Sergi açılışında konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel," Kadınlar bizim başımızın tacı. Eğer bir anne, bir kadınımız kendisini iyi yetiştirirse, güçlü olursa, bilgili olursa onun çocukları da, o aile de güçlü olur. Güçlü aile de güçlü bir toplumu meydana getirir. Bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Devletimiz var olsun. 14 aydır burada yapmış olduğumuz çalışmalarda Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın büyük destekleri var. İnşallah buna benzer çalışmalarımızın devamı gelir. Tuncelili hanım kardeşlerimiz gerçekten çok çalışkan. Açtığımız Peri Tekstil Fabrikasında çalışan hanım kardeşlerimiz, 6 ay gibi kısa bir sürede Avrupa'nın çeşitli ülkelerine ihracat yapacak ürünler dikim noktasına geldiler. İnşallah buradan da el emeği göz nurlarıyla, hem aile ekonomilerine hem de yöre ekonomisine katkı sağlayacak ürünler ortaya çıkacak"dedi.

Daha sonra açılışı yapılan sergi katılanlar tarafından gezildi.

Törene Vali Sonel'in yanı sıra, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sinan Şen, Vali Yardımcıları Akın Zor ve Selçuk Yosunkaya, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muharrem Yılmaz Tunceli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title