Haberler

Kadınlara Yönelik Şiddete Futbolla Dur Dediler

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında kadına şiddete dur demek ve farkındalık yaratmak amacıyla üniversite amatör kadın futbol takımı maç yaptı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında kadına şiddete dur demek ve farkındalık yaratmak amacıyla üniversite amatör kadın futbol takımı maç yaptı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Beden Eğitim ve Spor Bölümü öğrencilerinden oluşan kadın futbol takımları üniversitenin spor salonunda düzenlenen maça "Kadına yönelik eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete dur demek için buradayız" pankartıyla çıktı.

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak, ülkenin ve ilin temel sorunlarının çözümüne yönelik akademik ve bilimsel çalışmaların yanı sıra şiddetin ve ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.

Toplumun temel taşını oluşturan kadınların maruz kaldığı her türlü şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için üniversitelere ve akademisyenlere de büyük görevler düştüğünü belirten Bağlı, "Bu manada bizim üniversitemiz hem eğitim, öğretimde hem de toplumsal sorunlarla ilgilenme konularında büyük hassasiyet ve çaba göstermekte.

Özellikle NÜKÇAM kadın sorunları ile ilgili yürüttükleri çalışmalar ve kadınlara karşı ayrımcılığa karşı toplumda bilinci oluşturmaya yönelik gösterdiği hassasiyet hakikaten çok önemli." diye konuştu.

NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman da bugün özellikle kadına yönelik cinsiyete dayalı eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete dur demek için sahaya çıktıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mazhar Bağlı Hacı Bektaş Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title