Haberler

Kadınlar "Özgecan Yasası" İçin Yürüdü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, 'Kadın cinayetlerine dur" demek için saat 19.30'da Tünel Meydanı'nda bir araya geldi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, 'Kadın cinayetlerine dur" demek için saat 19.30'da Tünel Meydanı'nda bir araya geldi. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekilleri ve CHP İstanbul Kadın Kolları üyeleri de destek verdi.

"Kadınları Cinayete, Halkları Savaşa Kurban Etmeyeceğiz" ve "Bir Kadın Olarak Susmadık, Binlerce Kadın Yürüyoruz. Özgecan Yasasını Kazanacağı" yazılı pankart açan kadınlar, daha önceden TBMM'ye sunulan 'Özgecan Yasası'nın yürürlüğe girmesi için Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grup üyeleri, yürüyüş boyunca sloganlar attı.

Galatasaray Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşma yapan Gülsüm Kav, 'Özgecan Yasası'nın geçmesi için Türkiye'nin bir çok ilinde yürüyüşler düzenlediklerini hatırlatarak, "Geçtiğimiz ay sayısını azalttığımız kadın cinayetleri artmaya başladı. ve aynı zamanda çok daha ağır işlenmeye başladı. Yani kadınlar üzerine beton dökülerek öldürülmeye başlandı. Burada Şile'de çöp alanlarında cansız bedeni paramparça bulunan Güneş kardeşimiz, memleketin diğer tarafında da yine bedenine işkence yapılmış Kevser Ertürk kardeşimiz gibi örnekler gördük. ve bütün bunlar, böyle bir ortam, kadına yönelik şiddeti de artırıyor olduğu için, cinayetler bu şekilde devam ettiği için, yürümeye karar verdik. ve burada yine sizlerle buluştuk. Özgecan Yasası talebini dile getirmek için bir araya geldik" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Arslan ise şunları söyledi: "Paramparça yaparak öldüren vahşi zihniyet artık iyi hal indiriminden yararlanamasın. 5 yaşındaki çocukla, 6 yaşındaki çocukla çocukla evlenilebilinir denen zihniyeti artık yok sayalım. ve yok edelim. ve hamile kadın sokakta yürüyemez, mini etek giyiyorsa tecavüzü hak ediyordur diyen zihniyete karşı dur diyoruz. ve mücadele ediyoruz. Her platformda birlikteyiz. Mecliste elimizden geldiği kadar bu yasanın bir an önce yasa teklifini yasalaşması için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz." Konuşmaların ardından eylem sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Galatasaray Meydanı İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title