Haberler

KADINLAR KENDİLERİNİ GÜCE DAYANMAYAN BU SPORLA KORUYOR... 13-14 YAŞ İTİBARİYLE HERKES EĞİTİM ALABİLİYOR

Güncelleme:

? KADINLAR savunma sporu Jiu Jitsu ile kendilerini korumayı öğreniyor.

? KADINLAR savunma sporu Jiu Jitsu ile kendilerini korumayı öğreniyor. Beşiktaş'ta özel bir eğitim merkezinde kadınlara farklı senaryolara uygun 20 teknik gösterildiğini belirten Eğitmen Zeynep Keskin, 'İlk ve tek kadınlara özel savunma programı .Bu program güç ve kuvvet kullanmadan, herhangi bir fiziksel özelliğin aranmadığı tüm kadınlar için uygun bir teknik dedi.

Beşiktaş'ta bulunan Amerika merkezli Türkiye ve İstanbul'daki tek okulu Gracie Jiu-Jitsu'da verilen eğitimde, özellikle kadınlar için güce ve kuvvete gerek kalmadan, odaklanarak kendini korumayı öğreten özel bir program öğretiliyor. Program için herhangi katılım şartı bulunmuyor. Boyunuz, kilonuz, fiziksel özellikleriniz fark etmeksizin isteyen herkes, güç kullanmadan kendini savunabilme programında eğitim alabiliyor.

'GÜÇ, KUVVET YOK TEKNİK VAR

Programın içeriği hakkında DHA'ya açıklamalarda bulunan Women Empowered Programı İstanbul Eğitmeni Zeynep Keskin, şunları söyledi Maalesef günümüzde cinsel saldırıların yüzde 75'i tanıdığımızı insanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Kadınlar için savunma anlamında en iyi yöntem bu. Çünkü kadınlar için kendimizden daha güçlü ve kuvvetli bir saldırgana karşı güç ve kuvvet kullanmak, maalesef çok zor. Çare değil. Bu sebeple sertifikalı ilk ve tek kadınlara özel savunma programı Women Empowered İstanbul, aslında başlamak isteyenler için ideal bir tercih. Çünkü bizim bu program içerisinde 600'den fazla teknik var ve yapılan çalışmalar sonucunda kadınlara yönelik en yaygın kullanılan 20 saldırı bizim müfredatımızı oluşturuyor. Biz bunu 15 grup dersine böldük. Refleks geliştirme üzerine 2 tane de ayrı çalışma dersimiz var. Bütün tekniklerimiz, tekniğe zamanlamaya ve koza dayalı. Yani güç ve kuvvet kullanmadan herhangi bir fiziksel özelliğin aranmadığı tüm kadınlar için uygun bir teknik. Yaşınız da hiç fark etmiyor. O yüzden isteyen herkes kafasında soru işareti olan ya da çekincesi olan tüm kadınlar için ideal bir program. şeklinde konuştu.

HERHANGİ BİR KATILIM ŞARTI YOK, SAKATLANMA RİSKİ YOK

Katılmak için herhangi bir şart aranmadığını ifade eden Keskin, şöyle devam etti Güç yok. Güç ve kuvvete ihtiyaç duymuyorsunuz çünkü tekniklerde zaten size saldırı nasıl gelirse tam olarak hangi hareketleri uygulayacağınızı bildiğiniz için o şekilde saldırganı kilitliyorsunuz. O yüzden herhangi bir kuvvet uygulamaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Zaten baktığınız zaman da daha iri bir saldırgana karşı bir kadının kuvvet kullanması ne kadar geçerli olabilir ki Sizi güvenli alana taşımak için yeterli olamaz. O yüzden tekniğe tamamen güveniyoruz programımızda. Aynı boyutlarda bile olsanız, sizden daha kuvvetli biri olacak karşınızda en iyi senaryoda. Bizim burada yaptığımız şeyler, teknikler bu işin psikolojik boyutunu da içeriyor. Herkes katılabilir. Daha öncesinde bir savunma sporu ya da dövüş sporuyla ilgilenip ilgilenmemeleri hiç önemli değil. Yapmamış olabilirler. Herhangi bir özellik aramıyoruz. Herhangi bir yaş aralığımız yok. Sakatlanma riskiniz yok. O yüzden isteyen herkes 13-14 yaş itibari ile gelip bizimle irtibata geçebilirler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Keskin Beşiktaş İstanbul Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title