Haberler

Kadıköy'deki Tecavüz ve Gasp İddiası

Türkiye Motosikletçiler Platformu (TMP) üyesi bir grup, Bağdat Caddesi'ndeki tecavüz ve gasp iddiasını protesto etti.

Türkiye Motosikletçiler Platformu (TMP) üyesi bir grup, Bağdat Caddesi'ndeki tecavüz ve gasp iddiasını protesto etti.

Caddebostan'daki Beltur önünde bir araya gelen motosikletçiler, araçlarıyla Suadiye Caddesi'nde bir süre tur attı. Daha sonra Bağdat Caddesi'nde buluşan motosikletçiler, büyük bir Türk bayrağı açarak kadınlara yönelik taciz ve şiddet olaylarına tepki gösterdi.

"Çocuk ve Kadın İstismarına Karşı Motorcular" pankartını açan motosikletçiler, saldırganlara gereken cezanın verilmesini talep etti.

TMP Başkanı Zafer Fatih Özsoy, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, amaçlarının kadınlara yönelik saldırıları kınamak olduğunu söyledi.

Benzer olaylara daha önce de tepki gösterdiklerini aktaran Özsoy, "Burada genç yaştaki bir kızımız tecavüze uğradı. Bundan daha vahimi, insanların 'O saatte orada ne işi vardı' türündeki çıkışları oldu. Burası özgür bir ülke. İsteyen istediği yere dilediği saatte gidip dönebilir. Bugün bu kızımızın başına gelenler yarın başkalarının başına da gelebilir. Onun için çok dikkatli olmak ve bu tür saldırılara karşı çıkmak gerekiyor. Biz motosikletçiler olarak yanlışlara karşı tepkimizi ortaya koymak için buradayız" diye konuştu.

Motosikletçilerin eylemine 26 yıldır savunma sanatları konusunda ders veren aikido eğitimcisi Ayşe Sevgi Aksoy da bir gösteriyle destek verdi.

Olayın benzerini canlandırarak saldırganların savunma teknikleriyle etkisiz duruma getirilebileceğini gösteren Aksoy, kadınlara dövüş sanatları konusunda eğitim almaları çağrısında bulundu.

Kendisinin de 26 yıl önce olumsuz bir olay yaşadığını ifade eden Aksoy, "Ben, 26 yıl önce tatsız bir olay yaşadım. 5 gencin saldırısına uğradım. Ancak bugün buraya bir aikido öğretmeni olarak geldim. Kendimi bu tür saldırılara karşı koruma ve kollamayı biliyorum. Keşke bütün kadınlarımız savunma tekniklerini öğrenmeye yönelseler" diye konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Bağdat Caddesi'nde 23 Ocak'ta, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B'ye tecavüz ettiği ve eşyalarını gasbettiği öne 34 yaşındaki C.A, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Zafer Fatih Özsoy Sevgi Aksoy Türkiye Bağdat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title