Haberler

Kaç puanla takdir alınır? 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 puanla takdir belgesi alınır mı? Takdir belgesi puan aralığı kaçtır?

Güncelleme:

Karnelerin dağıtılmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler kaç puanla teşekkür belgesi alınır, kaç puanla takdir belgesi alınır merak etti. Peki, takdir belgesi puan aralığı kaçtır? Kaç puanla takdir alınır? 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 puanla takdir belgesi alınır mı? Takdir belgesi puan aralığı kaçtır? İşte detaylar...

Kaç puanla taktir ve teşekkür belgesi alınır öğrenciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Taktir puan aralığı kaçtır? Teşekkür puan aralığı kaçtır? Kaç puanla taktir alınır? Taktir hesaplama! Kaç puanla teşekkür belgesi alınır? Kaç puanla takdir alınır? 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 puanla takdir belgesi alınır mı? Takdir belgesi puan aralığı kaçtır? Teşekkür belgesi hesaplama! Onu belgesi verilecek mi? 2021 taktir ve teşekkür belgesi hesaplama ve sorgulama!

KAÇ PUANLA TAKTİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ ALINIR?

  • 70,00 - 84,99 puan aralığında Teşekkür belgesi alırlar.
  • 85,00 - 100 puan aralığında olanlar Takdir belgesi alırlar.

KAÇ PUANLA TAKDİR ALINIR?

85-100 puan aralığında takdir belgesi alınır. Eğer ortalamanız 84 veya 84,5 84,6 84,7 vb. ise bu takdir belgesine eşittir, küsuratlı sayılar yukarı yuvarlanamıyor. Yani ortalamanız 84,7 ise teşekkür belgesi almış olursunuz.

OKULLARDA VERİLEN BELGELER VE PUAN ARALIKLARI

Takdir Belgesi:

Birinci dönem sonunda ve ikinci dönem sonunda dönem sonu başarı puanı 85,00 ve daha üstü olan öğrenciler almaya hak kazanır. Her iki dönemde ayrı ayrı ödüllendirme yapılır. 5 günden fazla özürsüz devamsızlık halinde puanı yetse dahi öğrenciye takdir belgesi verilmez.

Teşekkür Belgesi:

Birinci dönem sonunda ve ikinci dönem sonunda dönem sonu başarı puanı 70,00 ve 84,99 arasında olan öğrenciler almaya hak kazanır. Her iki dönemde ayrı ayrı ödüllendirme yapılır. 5 günden fazla özürsüz devamsızlık halinde puanı yetse dahi öğrenciye takdir belgesi verilmez.

Onur Belgesi:

Puan şartına bakılmaksızın MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği'nin 9.Maddesinde belirtilen şartları taşıyan öğrencilere ders yılının sonunda verilir.

Üstün başarı belgesi:

Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminlerinde takdir belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir.

Başarı belgesi:

Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün dönemlerinde Teşekkür Belgesi ya da kimi dönem Takdir Belgesi kimi dönem Teşekkür Belgesi alan öğrenci Başarı Belgesi ile ödülledirilir.

KAÇ ORTALAMA İLE HANGİ BELGE ALINABİLİR?

Örnek davranışların ve başarıların niteliklerine göre ödüllendirilmesinde öğrencilere;

a) Teşekkür belgesi,

b) Takdir belgesi,

c) Onur belgesi,

ç) Üstün başarı belgesi verilir.

Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme:

1- Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

2- Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir.

Ödül takdirinde dikkat edilecek hususlar ve ödüllerin verilmesi:

1- Ödül takdir edilirken öğrencinin;

a) Okul içindeki ve dışındaki genel durumu,

b) Ders ve ders dışı faaliyetlerdeki başarısı,

c) Davranışının niteliği, önemi ve çevresine örnek olup olmadığı gibi hususlar göz önünde bulundurulur.

2- Ödül belgeleri; öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerin katıldığı bir ortamda törenle öğrencilere ya da velilerine verilir.

3- Onur ve iftihar listeleri, ders kesiminde okul yönetiminin uygun göreceği bir günde öğrencilerin huzurunda, ayrı ayrı okunur ve daha sonra okulda herkesin görebileceği bir yere fotoğraflı olarak takip eden ders yılı süresince ayrı ayrı asılır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title