Haberler

Kabalak Su Çözüm Bekliyor

Düzce İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nun tekrar su kiralanmasının uygun görülmediği Kabalak Su çözüm bekliyor.

Düzce İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nun tekrar su kiralanmasının uygun görülmediği Kabalak Su çözüm bekliyor. Kabalak Su adına açıklama yapan Şirket sorumlusu Mesut Çakmak, "Plan ve Bütçe Komisyonunun kararının tekrar değerlendirileceği toplantıda en doğru kararın alınacağına inanıyoruz" dedi.

Düzce İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu, Kabalak Köyü sınırları içinde faaliyet gösteren Kabalak Su'ya içme suyu kiralamasını uygun bulmayarak şirketin kapanmasına kadar gidecek bir sürece girmesini sağladı. Komisyon Başkanı Selahattin Esen yaptığı açıklamada "Kabalak Köyü içme suyu isale hattında muhtelif zamanlarda İl Özel İdaresi personelince defalarca yerinde incelemeler yapılmıştır. Yapılan incelemelerde yağışlı havalarda içme suyuna yüzey suları karıştığından bulanıklık oluştuğu ve köy halkının içme suyu ihtiyacını fabrikadan artan su ile köy meydanında ki çeşmeden sağladığı, yaz aylarında ise zaman zaman köy çeşmesine gelen bu suyun tamamen kesildiği belirtilmektedir. Köy tahsisi bulunan içme sularının köyün ihtiyacını karşılamaması, köy halkının içme suyu ihtiyacını fabrikadan artan s ile sağlaması ve bu suyun yaz aylarında tamamen kesilmesi, köy içme suyunun yağışlı havalarda bulanık akması nedeni ile Kabalak Su'ya kiralama süresinin uzatılması komisyonumuzda uygun görülmemiştir" demişti.

Kararın ardından harekete geçen Kabalak Su yönetimi ise duruma çözüm bulunmasını istedi. Kabalak Su adına açıklama yapan şirket sorumlusu Mesut Çakmak, "Kabalak Köyü'ne tahsis edilen içme suyunun kaynakları ile firmamıza tahsis edilen kaynak birbirlerinden tamamen bağımsızdır. Firmamızda kullanılan su ile sadece Kabalak köyü merkezinde bulunan çeşmeden akan aynı kaynaktan gelmektedir. Köyün mevcut sıkıntısı bugüne kadar ne firmamıza nede resmi kurumlara iletilmemiştir. İleride doğacak su sıkıntılarını önlemek adına firmamızın Düzce Valiliği'nden harcını yatırarak Mart 2015 yılına kadar iznini aldığı bin 600 hektar alan içinde son 1 yıldır jeoloji ve mühendislik firmasına profesyonelce ön çalışma, inceleme, araştırma yaptırılmıştır. Su debisinin arttırılması için Orman Müdürlüğü'ne başvuru yapılmıştır. Tamam tesisi kapatalım, çalışanı evine yollayalım. Al inen suyu bu tarafa ver sorun çözülmüş olsun dendi. Alternatif çözüm aranmadan su yeter mi diye düşünülmeden karar alındığı kanaatindeyiz. Toplamak gerekirse Düzce'de su vardır. Düzce'nin bilinen 2 su markasından birisi Kabalak markasıdır. Bu markalar ve katma değerleri korunmalıdır. Plan ve Bütçe Komisyonumuzun kararının tekrar değerlendirileceği toplantıda İl Genel Meclisinin ve valimizin en doğru kararı sunacağını ümit ediyoruz" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce İl Genel Meclisi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title