Haberler

Jandarma ihtiyaçlarını karşıladığı yaşlılara devletin şefkatli elini uzatıyor

Güncelleme:

Muş'ta jandarma ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak gönüllerine dokunuyor.

Muş'ta jandarma ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak gönüllerine dokunuyor.

Valilik bünyesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına destek veren güvenlik güçleri, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan yaşlıların önceden ihtiyaç listesini alarak alışverişten sonra evlerine teslim ediyor.

156 Jandarma İmdat hattını arayarak talepte bulunan yaşlıların ihtiyaçlarını temin ederek evlerine teslim eden ekipler, ailelerin hayır dualarını alıyor.

Merkeze bağlı Yarpuzlu köyünde yaşayan kanser hastası Selma Harar'ın yardımına koşan jandarma ekipleri, eczaneden aldığı ilaçları yaşlı kadına teslim etti.

Kronik hastalığı olan Harar, gazetecilere yaptığı açıklamada, jandarmanın bu uygulamasından çok memnun kaldığını söyledi.

Salgın nedeniyle evden çıkma yasağına uyduğunu ifade eden Harar, şöyle konuştu:

"Jandarma İhbar hattını aradım. Jandarma geldi, ilaç reçetemi verdim. İlaçlarımı alarak bana teslim ettiler. Allah devletimize zeval vermesin. Jandarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu yasaya uyuyorum. Herkes evinde kalsın ve dışarı çıkmasın. Sağlıklı bir yaşam ve çocuklarımızın geleceği için temiz bir Türkiye bırakalım."

- Mesai mefhumu gözetmeksizin yaşlıların yardımına koşuyorlar

Jandarma Astsubay Çavuş Hafize Doğan, 7 gün 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin yaşlıların yanında olup, ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.

Tüm vatandaşların evde kalması gerektiğini dile getiren Doğan, "Devletimizin çağrısına uyarak dışarı çıkmayan Selma teyze jandarmadan yardım istemesi kendi ve tüm toplum sağlığı açısından çok önemlidir" dedi.

72 yaşındaki Felek Örün de emekli maaşının çekilmesi ve meyve alınması için Jandarma İhbar hattını arayarak yardım talebinde bulundu.

Ekipten Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Bedir, Felek Örün ile Kürtçe konuşarak taleplerini aldı.

Jandarma ekipleri, bankadan maaşını çektikleri Örün'ün ihtiyaçlarını da alarak, köyde kendisine teslim etti.

Örün, jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Ekiplere, Muş Merkez Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Temiz ve Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hakan Aydın da eşlik ettik.

Kaynak: AA / Güncel

Jandarma Selma Muş Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title