Haberler

İzmirliler Bu Yıl Operaya Doyacak

Güncelleme:

İzmir'de 22 Ekim'de Viva İspanya konseri ile perdelerini açacak olan sahnede, bir sezon içinde tam 68 konser gerçekleşecek.

Türkiye'nin en önemli sahneleri arasında yerini alan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 2013-2014 sezonuna da iddialı giriyor. 22 Ekim'de "Viva İspanya" konseri ile perdelerini açacak olan sahnede bir sezon içinde tam 68 konser gerçekleşecek.

Türkiye'nin en prestijli sanat ödüllerinden "Semiha Berksoy Opera Ödülü"nün sahibi olan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 22 Ekim Salı Günü, kapılarını 2013-2014 sezonuna açacak. Sezon boyunca 68 temsille sanatseverlerle buluşacak olan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde bu yıl program yine dopdolu olacak. Sezon boyunca gerçekleşecek konserlerde, ülkemizin ve dünyanın önde gelen sanatçı ve toplulukları "Beethoven", "Verdi", "Chopin" gecelerinde sanatseverlere müzik ziyafetinde bulunacak.

Türkiye'nin önde gelen oda müziği topluluğu "Borusan Quartet" de, Ekim, Kasım 2013 ile Şubat ve Nisan 2014'de gerçekleşecek 4 ayrı konserle Karşıyakalı sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin tek ilçe belediyesi orkestrası olan Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası ise, şef Gürer Aykal yönetiminde yine muhteşem konserlere imza atacak. Karşıyaka Filarmoni'nin bu sezon ilk konseri 28 Ekim'de gerçekleşecek. "Karşıyaka'da Cumhuriyet Coşkusu" başlıklı muhteşem konser, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl başlatılan Viyana Klasikleri Piyano resitalleri bu yıl da sürdürülecek. Ayrıca yine geçen yıl başlatılan "Doğumunun 200. Yılında Verdi" Konserleri de devam edecek. Karşıyaka Barok Günleri'nde alanında dünyada en iyilerinden biri olan barok soprano Emma Kirkby sahne alacak. Geçtiğimiz yıl, ilk gösterimde büyük beğeni toplayan, müziklerini Fazıl Say'ın yazdığı "Venüs ile Adonis" isimli modern bale tekrar sevenleriyle buluşacak. Bu yılki programda, ünlü yazarlarımızdan Kürşat Başer'in katılımıyla "Bir Piyanistin Yazarla Buluşması" konseri de yer alacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title