Haberler

İzmir2 Herkes Düşündü Onlar Yaptı

Herkesin 'Yemin ediyorum benim de aklıma geldi' dediği iş fikrini 'Düşündüğüm kadar değil uyguladığım kadarımö diyerek 'e-kapıcı.comöa imza atan öğrenciler Atilla Altay ile Deniz Çırpan, şimdi de İzmir'in en ünlü waffle şirketiyle anlaştı.

E-kapıcılar DÖRTKÖŞE

Herkesin 'Yemin ediyorum benim de aklıma geldi' dediği iş fikrini 'Düşündüğüm kadar değil uyguladığım kadarımö diyerek 'e-kapıcı.comöa imza atan öğrenciler Atilla Altay ile Deniz Çırpan, şimdi de İzmir'in en ünlü waffle şirketiyle anlaştı. Genç girişimciler, hedeflerini de büyüterek, internet olan her yerde hizmet vermek istediklerini söylediler.

Son dönemlerde genç girişimciliğin en iyi örneklerinden biri olan ve kapıcılık gibi geleneksel bir mesleği internet çağına uyarlayarak başarıyı yakalayan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği mezunu Atilla Altay ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Deniz Çırpan, kısa sürede ortaklar dışında 7 kişiye iş sağlayan bir işletme de yarattı. Kapıcılık mesleğini adeta yeniden yaratan Altay ve Çırpan, öğrenci olarak kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak fikri geliştirdi ve KOSGEB'den aldıkları 27 bin TL'lik hibeyle iş planlarını hayata geçirdi. Biri üniversitede biriktirdiği paralarla aldığı arabayı, diğeri ailesinin birikimini bu proje için kullanan Altay ve Çırpan, E-kapıcı.com'un patentini alarak marka tescilini gerçekleştirdi, kurulan şirket üzerinden de 23 Ekim 2011'de ilk servisini gerçekleştirdi.

NOHUTLU PİLAVDAN DERS NOTLARINA

Projenin geçen yıl bu zamanlarda şekillendiğini dile getiren Atilla Altay, kendi işini yapmaya karar verdiğini belirterek 'Daha sonra ortağımla beraber e-ticaret yükselen trend olduğu için internete yöneldik ve gıda sektörüne karar verdik. Karşılıklı bir ondan fikir, bir benden fikir çıktıö diye konuştu. İnternette nohutlu pilavdan unlu mamullere, market ürünlerinden içeceğe kadar pek çok ürünün satışını yaptıklarını anlatan Altay, 'Daha sonra dünyada bir ilke imza atarak ders notlarının bir tıkla kapıya gönderilebilmesini gerçekleştirdikö diye konuştu.

WAFFLE'CI AKIN BAYİLİK VERDİ

En başta sadece birbirlerinin inandığı bu işin medyaya yansımasıyla önemli bir aşama kaydettiklerine de işaret eden Altay, 'İşlerin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyorduk. Yardım edenler çoktu ama ilk başta bizim kadar inanan yoktu. Sonra Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı bir panelde bizden bahsetti. Bu bizim için çok önemliydi. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı bizimle ilgileniyor. Yardımlarını bizden esirgemiyor. Bunlar da bize moral veriyorö dedi. Şu anda 10 kişilik bir ekip, 4 motosikletle servis yaptıklarını da anlatan Altay, 'Son olarak da İzmir'deki en büyük waffle şirketi Waffle'cı Akın'ın bayiliğini aldık. Onu da e-kapici'ya entegre ettik ve paket servisinin bayiliğini gerçekleştiriyoruzö dedi.

UYGULADIĞIM KADAR VARIM

Altay ayrıca kısa vadede ilk şubeyi açmak istediklerini, önümüzdeki 5 yılda da Türkiye'nin bütün illerinde hizmet vermek istediklerini anlatarak kendileri gibi genç girişimcilere ise şu önerilerde bulundu

'Biz daha yeniyiz. Duayen gibi konuşmamak gerekiyor ama çok sevdiğim bir söz var; düşündüğüm kadar değil uyguladığım kadarım. Her şey düşünülebiliyor. E-kapıcı herkesin 'yemin ediyorum benim de aklıma geldi' dediği iş fikridir. Kime söylesek 'biz bunu düşünmüştük' diyorlar. Ancak hiçbir zaman hiçbir şey düşüncede kalmamalı. Fikrinize, projenize inanıyorsanız sadece sözde kalmamalı, onu hayata geçirmek için elinden geleni yapmalı.ö

NASIL İŞ BULACAĞIZ DERKEN 7 KİŞİYE İŞ BULDUK

Kurucu Ortak Deniz Çırpan da şu anda bin 500'ün üzerinde üye sayısına ulaştıklarını, günlük ortalama 80 sipariş aldıklarını belirterek gayet başarılı bir ilerleme gösterdiklerini söyledi. Çırpan, şu anda büyüme aşamasında olduklarını, kazançlarının yine yatırıma gittiğini de belirterek 'Her öğrenci gibi 'nasıl iş bulacağız' derken 7 kişiye de iş bulmuş olduk. Böyle bir fayda sağladığım için çok mutluyumö diye konuştu.

---KUTU---

BİR YILDA NEREDEN NEREYE

Geçen yıl bir motosikletle işe başlayan gençler, şimdi 4 tane motosikletle hizmet veriyor, bu sayının kısa zamanda altıya artması bekleniyor.

Başlangıçta sadece iki ortak hizmet verirken yanlarına bir ortak daha eklendi, çalışan sayısı da 7 kişi olmak üzere ekip 10 kişiye çıktı.

Ürün yelpazesi başlangıçta unlu mamuller ve gıdadan oluşurken kısa zamanda ders notundan kahvaltı tabağına pek çok ürün çeşitlenmesi yaşandı.

Bornova Küçükpark girişindeki bir apartmanın kapıcı dairesinde ofis tutan e-kapıcılar, Waffle'cı Akın'ın da dikkatini çekti, ofis yakınlarında bir de waffle satış dükkanı açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Atilla Altay İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title