Haberler

İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesi Açıldı

İzmir Üniversitesi bünyesinde kurulan ve 2015- 2016 yılında eğitim ve öğretime başlanan Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesi'nin resmi açılış töreni geniş bir katılımla yapıldı.

İzmir Üniversitesi bünyesinde kurulan ve 2015- 2016 yılında eğitim ve öğretime başlanan Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesi'nin resmi açılış töreni geniş bir katılımla yapıldı.

İzmir Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı ve eğitim duayeni merhum Necdet Doğanata'nın adını taşıyan yerleşkenin açılış töreninde İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel'in yanı sıra İzmir Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken, Genel Müdür Veysi Kubba ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Açılışta konuşan Selim Doğanata, merhum Necdet Doğanata'nın 'İnsanlığın önündeki en büyük engelin eğitimsizlik olduğu' düşüncesini örnek alarak, eğitime yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Sağlık Yerleşkesinde bulunan ve kurulumu hala devam eden Simülasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Selim Doğanata, son yıllarda uygulamalı disiplinlerde, uygulamaya yatkın bireyler yetiştirebilmek için simülasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması konusunda önemli çalışmaları olduğunu anlattı.

ÖĞRENCİ SAYISI 7 BİN'E ULAŞTI

2010 yılında mezun vermeye başlayan İzmir Üniversitesinin fakülte sayısının 8'e öğrenci sayısının ise neredeyse 7 bin'e ulaştığını belirten Rektör Kayhan Erciyeş, "Türkiye'nin ilk afiliasyon anlaşması ile kurulan Tıp Fakültesini hayata geçirdi. Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesinde, geleceğin hekimleri ve sağlık profesyonellerini yetiştirmek için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel de, Sağlık Yerleşkesinin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Mutlu Akpınar İzmir Üniversitesi Karşıyaka Kayhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title