Haberler

İzmir Tarım Grubu'ndan Başkan Kocaoğlu'na Teşekkür Ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ toplantı salonunda sektörün önde gelen isimlerinden oluşan "İzmir Tarım Grubu" üyeleriyle bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ toplantı salonunda sektörün önde gelen isimlerinden oluşan "İzmir Tarım Grubu" üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıya İzmir Tarım Grubu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, İZTO Meclis Üyesi Çiçek Komitesi Başkanı Ali Osman Öymen, ekonomist- TV programcısı İsmail Uğural, Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Başkanı Hülya Yılmaz, Ziraat Mühendisi Arif Gürdal,

DSİ Bölge Müdürlüğü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Tomar, Bağyurdu Meyve Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Şeref Ergun, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Bilgen,

Tamtat Konservecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kürsat Yuvgun, Egevet Hayvancılık Sanayi Genel Müdürü Tahir Yavuz ve İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli katıldı.

Tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin görüş ve önerilerin önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma ve hayvancılığa verdiği destekten ötürü Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Eskiyorük, İzmir'in bütün Türkiye'ye örnek olduğunu bundan sonraki süreçte de çok güzel ortak projeler üretmeye devam edeceğine inandığını belirterek, "Süt Kuzusu" projesinin de yeni bir çığır açarak ülke çapında tüm belediyelere örnek olacağını söyledi.

İZTO Meclis Üyesi Ali Osman Ölmez ise, İzmir'de kesme çiçekçiliğin önemli bir sektör olduğunu, daha da geliştirilmesi için Antalya örneğinde olduğu gibi bir festival düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Hamdi Bilgen de, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarım alanında çok güzel çalışmalar yaptığını vurguladı ve kırsalın refahının sağlanması açısından bunu sürdürmenin önemine değindi.

ÜRETİCİ ŞÜKRAN BORÇLU

Tamtat Konservecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kürsat Yuvgun, gıda sanayicilerinin de içinde yer edinebileceği yeni bir hal binası yapılması gerekliliğine işaret etti. Ziraat Mühendisi Arif Gürdal ise iktisat sanayi bölgeleri oluşturularak tarıma ivme kazandırılabileceğnin altını çizdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bu süreçte verdiği destekten ötürü teşekkür eden Gürdal, bugün Büyükşehir Belediyesi sayesinde küçük üreticilere de yaşama şansı sağlandığını ifade etti. İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli, süt kampanyalarına gösterdiği verdiği destekten ötürü 11 bin aile adına Başkan Kocaoğlu'na şükran borçlu olduklarını belirterek şunları kaydetti: "İyi ki varsınız. Kooperatiflere büyük destek verdiniz. Kooperatifler bugün bir yerlere geldiyse, dünyada örnek olduysa bu sizin sayenizde oldu."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sektör temsilcilerine, tarımın kalkınması için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzmir'in tarımda başarılı bir il olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, Bayındır'da çiçek, Bademler'de fidan, Tire'de süt üreticilerini desteklediklerini ve bu bölgelerde hem ürün çeşidinin hem de kalitesinin arttığını belirtti ve bu desteğin devam edeceğini söyledi.

(AH)

23.09.2012 11: 46: 36

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Kocaoğlu Arif Gürdal Tire Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title