Haberler

İzmir Hayvan Hakları Savunucuları Şiddete Karşı Yasal Düzenleme İstiyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, bir kişinin sokak köpeğine yönelik pompalı saldırısı sonrası açıklama yapan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, hayvanlara yönelik işlenen suçların sadece para cezası ile sınırlı kalmamasını istedi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, bir kişinin sokak köpeğine yönelik pompalı saldırısı sonrası açıklama yapan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, hayvanlara yönelik işlenen suçların sadece para cezası ile sınırlı kalmamasını istedi. Şiddet olaylarının son bulması için hayvanalara yönelik hazırlanan yasa taslağının artık yasalaşmasını isteyen Baylan, Kimse sanmasın ki bu kişiler sadece hayvana şiddet gösterir. Bugün hayvana şiddet yarın hepimize dönüyor dedi. Şiddet uygulayanların buzdolabı alır gibi taksit ödeyerek olaydan sıyrıldığını söyleyen Baylan, devletin bu konuda ciddi bir politika oluşturması gerektiğinin altını çizdi.

Bayramın ilk günü Aydın'ın Kuşadası ilçesinde cep telefonlarına yansıyan görüntü, şaşkınlık uyandırdı. Olay dün (cuma) Kuşadası'na bağlı Yavansu Mahallesi'nde meydana geldi. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülere göre, yanında iki kişi bulunan bir kişi sokak köpeklerinden rahatsız olduğunu, bu köpeğin karısına saldırdığını savunarak, apartman sakinleri ile tartışmaya başladı. Daha sonra araçtan pompalı tüfek alan diğer bir kişi, yanından geçen köpeği kovalayarak, bir el ateş açtı. Mahallede bulunan bir diğer kişi, bu anları cep telefonuna kaydetti. Vatandaşlar, eli silahlı kişilerin hayvanlara zarar vermemesini, belediyeye haber vermesini istedi. Ancak, elinde silah olan kişi, vatandaşların itirazlarına aldırmayarak, köpeklerin üzerine bir el daha ateş etti. Yaralanan köpek, olay yerinden kaçtı. Vatandaşlar da durumu polise haber verdi. Mahalledeki gördü tanıklarının ifadesine göre, şikayet üzerine B.Ç. ile oğlu olduğu öğrenilen O.Ç. ifadeleri alınmak üzere Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

'BUGÜN HAYVANA YARIN HEPİMİZE'

Kuşadası'ndaki olay üzerine açıklama yapan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, Türkiye'de hayvana eziyetin, hayvanı öldürmenin kabahat olduğunu, suç olarak kabul edilmediğini vurgulayarak, eline silah alan kişilerin, bu canlıları öldürmeyi normal saydığını belirtti. Hayvanlara yönelik şiddetin cezasının 1000 lira olduğunu, bu şiddeti uygulayanların da buzdolabı alır gibi taksitle devlete para ödedikten sonra, kurtulduklarını kaydeden Baylan, duruma tepki gösterdi. Baylan, İçinde bu şiddeti barındıran kişilerin sabıka kaydına işlenmemesi ve markette, trafikte hayatın her alanında yanımızda yer almaları hepimiz için tehlike oluşturmakta. Devlet bu konuda ciddi bir politika oluşturmalı. Hayvan Hakları Federasyonu olarak verdiğimiz yasa taslağı mutlaka hayata geçmeli ve hayvana şiddet suç kapsamına alınmalı. Hayvanların mal değil can oldukları kabullenilmeli dedi. Aksi halde toplumdaki şiddetin önüne geçilemeyeceğini ifade eden Baylan, uyarıda bulunarak Kimse sanmasın ki bu kişiler sadece hayvana şiddet gösterir. Bugün hayvana şiddet yarın hepimize dönüyor. Kuşadası'nda yaşanan olayda kişilerin ne kadar rahat ve aymazlık içinde meskun mahallede silah kullandıkları bellidir. Bu kişilerin trafikte size kızdıklarında da aynısını yapmayacaklarının garantisini kim verebilir diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title