Haberler

Yunanistan'dan endişelendiren uyarı: 6.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz

Güncelleme:

İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde, Yunanistan'ın Samos adasında da pek çok bina hasar aldı. Deprem, Sisam'da bazı kilise ve evlerde hasara neden olurken, Yunanistan Jeoloji Enstitüsü Müdürü Akis Tselentis,"6.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz" uyarısında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. İzmir olmak üzere pek çok ilde hissedilen depremin merkez üssünün Sisam (Samos) Adası olduğu öğrenildi. Richter ölçeğine göre deprem 7.1 büyüklüğünde kayda geçti. Samos adasındaki Karlovasi'de depremin etkisiyle bir çok yerleşim yerinde ağır hasar meydana geldi. Balkanların en büyük kilisesi olarak bilinen ve Karlovasi'de yer alan Meryem Ana Kilisesi'nin büyük bir bölümü şiddetli deprem nedeniyle çöktü.

BİRÇOK KİLİSE VE EVİN DUVARI YIKILDI

Depremin hisseden halk sokaklara döküldü. Sisam adasında bir çok kilisenin duvarları, bazı evlerin de yıkıldığı ifade edildi. Depremin merkez üssü Sisam'da kentinde deprem küçük tsunami etkisi yarattı. Yunanistan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ve yardım kurtarma ekibinin Samos'a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

İzmir depremi sonrası Yunanistan'dan korkutan uyarı: 6,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz

"6,2'LİK ARTÇI DEPREMLER BEKLENİYOR"

Öte yandan, Depremin tetiklediği tsunami ile ilgili olarak, en fazla risk altında olan bölgenin Sisam adasının kuzey kıyıları olduğu ifade edildi. Jeoloji Enstitüsü Müdürü Akis Tselentis, 6.6'lık depremin ana deprem olduğunu tahmin ettiğini, ancak Richter ölçeğine göre 6.2'lik kuvvetli artçı sarsıntıların devam edeceği uyarasında bulundu. Tselentis yaptığı açıklamada, "6.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz. Hasarlı evde kimsenin bulunmaması gerekiyor" dedi. Yunan deprem bilim uzmanı Profesör Efthymios Lekkas, ise verilere dayanarak, spesifik 6.7 Richter'den daha büyük bir depremin meydana gelemeyeceğini vurguladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yunanistan İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500

Yorumlar (5)

KARA KUYU:

Yunan dostlarimizada gecmis olsun. Tantanaya lüzum yok! Hepimiz bu yolun yolcusuyuz.

2
0
yanıtYanıtla
özer şahin:

NE OLMUŞTU? Yunanistan''ın Larisa kenti yakınlarında yerel saatle 12. 16''da şiddetli bir deprem meydana geldi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ve Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Larisa yakınlarındaki Elassona olan depremin büyüklüğünü 6. 3 olarak duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 6. 2 olarak verdi. Yunan medyası, sarsıntının başta başkent Atina ve kuzeydeki Selanik olmak üzere tüm ülkede hissedildiğini bildiriyor. USGS''nin verilerine göre ise, deprem Bulgarist

0
0
yanıtYanıtla
özer şahin:

böyle afetlerde birlik beraberlik içinde olmak lazım canım türkiyem de gelin birlik beraber olmaya hazır mısın canım türkiyem de din dil ırk millet ayrımı yapmadan

0
0
yanıtYanıtla
özer şahin:

6, 3 büyüklüğünde depremEtkilenen ülkeler: Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Türkiye, Yunanistan, İtalya, Kosova, Karadağ, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve ArnavutlukAlasonya, Yunanistan merkezinden 15 km uzakta · 3 Mar 13:16

0
0
yanıtYanıtla
özer şahin:

dostumuz kardeşimiz olan yunanistana çok geçmiş olsun dileklerimle inşaallah afetler olmasın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title