Haberler

İzmir'den Sağlık Bakanlığı'na 8 Kitap

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, gerçekleştirdiği projeleri ve çalışmaları kitaplaştırarak Sağlık Bakanlığı'na ve bundan istifade etmek isteyen müdürlüklere gönderdi İl Sağlık Müdürü Türkyılmaz: "Türkiye'de kitap bastıran tek müdürlüğüz. Çalışmaları kitaba dönüştürdük ki başka kurumlar da bundan istifade etsin,

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, gerçekleştirdiği başarıya ulaşan projeleri ve çalışmaları 8 kitapta toplayarak Sağlık Bakanlığı'na ve bundan istifade etmek isteyen müdürlüklere gönderdi.

İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin birçok konuda öncü olduğunu, kurum olarak yaptıkları bazı çalışmaların Sağlık Bakanlığınca örnek kabul edildiğini ve Türkiye genelinde yaygınlaştırıldığını anlattı.

Bu çalışmaların daha geniş kitlelere ulaşması, insanlığın hizmetine sunulması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN) alarak 8 kitapta toplandığını dile getiren Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 2,5 yıllık çalışmalarımızın kitaba dönüştürülmesini sağlığa, İzmir'e, Türkiye'ye hizmet olarak nitelendiriyorum. Daha önce obeziteyle mücadele kapsamında obezite birimleri açtık. Bu projemiz Türkiye'ye örnek oldu ve Sağlık Bakanlığımız bunu 81 ile yaygınlaştırdı. Bu da İzmir adına büyük bir gurur. Palyetif bakım, iş sağlığı ve güvenliği, obezite gibi birçok konuda yaptığımız çalışmaları kitap haline dönüştürelim, sadece bize mahsus kalmasın diye çalışma yaptık. Çalışmaların kitaplaştırlıması 6-7 ay sürdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ISBN aldık. Bilgilerin doğruluğu tescillendi ve kitapları bastırdık. Türkiye'de kitap bastıran tek müdürlüğüz. Bunu da gururla söylüyorum. Çalışmaları kitaba dönüştürdük ki başka kurumlar da bundan istifade etsin, geleceğe ulaşsın. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Yol gösterici niteliğindeki kitaptan ilk etapta 100 adet bastırdıklarını, bunu başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bazı kurumlara da gönderdiklerini ifade eden Türkyılmaz, diğer sağlık müdürlüklerine ve isteyen kurumlara da kitaptan göndereceklerini kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA / Sağlık

Bediha Türkyılmaz Sağlık Bakanlığı Türkiye İzmir Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title