Haberler

İzmir'de İzinsiz Gösteride Bir Kişinin Ölümüne İlişkin Dava

İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde silahla yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu'nun ölümüne neden oldukları öne sürülen sanıklardan 3'üne 17,5 yıl ila 19 yıl 2 ay hapis cezaları verildi.

İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde silahla yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu'nun ölümüne neden oldukları öne sürülen sanıklardan 3'üne 17,5 yıl ila 19 yıl 2 ay hapis cezaları verildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, tutuksuz 4 sanığın katılmadığı duruşmada, taraf avukatları hazır bulundu.

İddia makamı, sanıklar Reşit Aktaş, Kubilay Aktaş ve Murat Keskin'in "Olası kasttan insan öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesini talep ederken, sanık Suat D'nin ise üzerine atılı suçlardan beraatine karar verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Sanık avukatları ise bu suçun işlendiğine ilişkin somut herhangi bir delilin olmadığını iddia ederek müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Kaceroğlu ailesinin avukatları, iddia makamının mütalaasına kısmen katıldıklarını belirterek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Reşit Aktaş'ı 19 yıl 2 ay, Kubilay Aktaş ve Murat Keskin'i 17 yıl 6'şar ay hapis cezalarına çarptırdı.

Suat D. hakkında ise beraat kararı veren heyet, mahkumiyet alan tutuksuz sanıkların tutuklanması yönünde yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Kubilay Aktaş ve Keskin'in avukatı Tolga Turgut, kararı temyiz edeceklerini belirtti.

Olay

Bornova'nın Doğanlar semtinde 7 Ekim 2014'te DEAŞ'ın Kobani'ye saldırısı sonrası düzenlenen gösterilerde nereden ateşlendiği belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunla yaralanan Ekrem Kaceroğlu (38), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Kaceroğlu'nun ölümü sonrasında TOMA görüntülerine istinaden Reşit ve Kubilay Aktaş kardeşler ile akrabaları Suat D. ve Murat Keskin hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

İddianamede, Kaceroğlu'na isabet eden mermilerin Reşit A. ve Suat D'nin silahından çıktığı yönünde bir sonuca ulaşılamadığı ancak 2 sanığın maktulün bulunduğu yöne ateş ettikleri vurgulanmıştı. Kubilay Aktaş ve Murat Keskin'in de yerde ağır yaralı yatan Kaceroğlu'na, ölebileceğini öngörmelerine rağmen tekme ve sopayla vurmak suretiyle ölüme sebebiyet verdikleri iddia edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kubilay Aktaş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title