Haberler

İzmir'de yıkılan binanın enkazından 91. saatte kurtarılan Ayda bebeğin ilk isteği ayran ve su oldu

Güncelleme:

İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazında sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarında 91'inci saatte mucize yaşandı. Mucizenin gerçekleştiği o anlarda 3 yaşındaki Ayda Gezgin, sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Minik Ayda'yı kurtaran İHH ekibi, Ayda'nın kendilerine "Ben buradayım" dediğini ve ilk olarak su ve ayran istediğini söyledi.

3 yaşındaki Adla Gezgin, Rıza Bey Apartmanı'ndaki enkazdan tam 91 saat sonra kurtarıldı. Ayda bebeği kurtaran İHH ekibinden Ahmet Çelik ve İbrahim Topal, o anları anlattı. Ekiplere "Ben buradayım" diye seslenen Ayda bebek, ekiplerden ilk olarak ayran ve su istedi.

AYRAN VE SU İSTEDİ

HH ekibinden Ahmet Çelik, "Afad koordinesinde enkazda çalışma yapıyorduk. 91.saatte bir ses duyup koordinasyon merkezine haber verdik. Ses 'Ben buradayım' diyordu. Sonra yanına girdik. Delikten baktığımızda küçük bir yer gördük. Kafamı içeri soktuğumda elini uzattığını gördüm. Su istedi. Çok susamıştı. Karnının acıkıp acıkmadığını sorduğumda sadece ayran istedi. Koordinasyon merkezi sağlık ekipleri gönderdi. Yaşam boşluğu oluşturan fırın ve dolap arasından AFAD ekipleri ve JAK ekipleri ile alanı boşaltıp Ayda bebeği sağ salim teslim ettik. Bu duygunun tarifi yok. Bu tarifsiz bir duygu" dedi."

''BEN BURADAYIM'' SESLENİŞİ HAYATINI KURTARDI

İbrahim Topal da "İlk başta 'Ben buradayım' sesi duyunca tüm enkazın sesini susturup sese ulaşmaya çalıştık. Elini gördük. Ahmet arkadaşımız çocuğun elini tuttu. O an mutluluk anıydı. Bir an önce çıkartmak için uğraştık. Çok şükür çıkarttık. Ekip olarak çok güzel bir çalışma yaptık. Tüm ekiplerin ellerine sağlık. Ciddi bir emek ve ter var. Ayda'ya beyaz eşyalar yaşam boşluğu oluşturmuştu. Son insan çıkana kadar bir çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ayda Gezgin'in annesi Fidan Gezgin'in hala enkaz altında olduğu öğrenilirken, baba Uğur Gezgin kızının enkazdan çıkarılışını büyük bir heyecanla izledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İbrahim Topal Ahmet Çelik AFAD İHH Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500

Yorumlar (20)

BEHCET:

AYDANİN ANNESİDE SAG OLARAK CİKARİLİR İNŞAALLAH

72
1
yanıtYanıtla
sema:

annesi demi enkazdaymış :( allahım nolur sağ salim çıksın

yanıt9
yanıt0
HAKKI:

inşallah

yanıt10
yanıt0
Ağladım:

Bir kaç defa izledim, her izlediğimde ağlamaktan kendimi alamadım. Allah yardımcıları olsun, Allah''ın her kulunu, yaradandan dolayı severiz ve acılarını paylaşırız.

45
2
yanıtYanıtla
AH BE KUZUM:

allah seni ve tüm zedeleri sağ salim kurtarsın o kadar aç susuz orda kalarak seni hayatta tutan Rabbimden başkası olamaz bizi yaradan rabbimize şükürler olsun çokca şükretmek lazım bu zamanalarda dua lazım allah yardımcınız olsun

18
0
yanıtYanıtla
ERC:

minik yavrumuzun onca zorluk ve acıdan sonra kıymetsiz karşılığı olmayan ilk isteğini rafına koyup satmaya cürret edenlere hesabı en acil tarafından sorulmalıdır

16
0
yanıtYanıtla
ahmet:

kurban olurum yavrum. ah anasının ölmesine çok üzüldüm. rabbim düşmanlarıma dahi böyle afetler vermesin.

13
1
yanıtYanıtla
Masallah:

Senin kurtulduguna agladik annenin kaybina yine ağladık allah yar ve yardimcin olaun meleğim

14
0
yanıtYanıtla
SUSKUN:

kurban olduğum rabbim evladımızı bağışladı şükürler olsun annesi vefat etmiş Allah rahmet eylesin mekanı cennet eylesin çok üzücü bir durum :(

13
0
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLAN:

''Sesimi duyan var mı'' seslenmesini Ayda bebek duydu demek. O sesi duyurtan o bebeği bağışlayan Alemlerin Rabbine şükürler olsun. Tüm hamd-ü senalar sanadır ALLAH ''ım

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title