Haberler

İzmir'de 'Çözüm Sokakta Değil TBMM'de' Çağrısı

İzmir'de Anadolu Birliği Derneği, yaklaşık 150 dernek ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla birlik çağrısı yaptı.

İzmir'de Anadolu Birliği Derneği, yaklaşık 150 dernek ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla birlik çağrısı yaptı. Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, "Çözüm sokakta değil TBMM'de" dedi.

Çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu illerinin hemşehri derneklerinden oluşan Anadolu Birliği Derneği'nin Genel Başkanı Ferhan Ademhan, yaklaşık 150 hemşehri derneği ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına HDP İzmir il eş başkanlarının yanı sıra CHP ve AK Parti'den il başkan yardımcıları da katıldı.

Ademhan, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto gösterilerinde hayatını kaybedenlere rahmetle anarak, "Tarihsel bir barışa doğru yürürken ülkemizde yaşanan toplumsal karmaşa ortamı, bizi kaygılandırmıştır" dedi. Ademhan, Türk bayrağı ve Atatürk büstüne yapılan saldırıları kınadığını vurgulayarak, "Başta demokratik bir hakkın kullanılmasından ibaret olan bu protesto eylemleri, maalesef provokatif güçlerin devreye girmesi ile kabul edilemez bir noktaya gelmiştir. Şiddetin her türlüsüne karşıyız ve karşılıklı bir şekilde şiddeti tırmandıracak söylemlerin barış ortamına hizmet etmeyeceğinin altını çizmek isteriz. Şimdi ülke olarak üzerimize düşen birincil bir görev var: Ülkemize ve toplumsal barışa sahip çıkmak" dedi.

Ademhan, yaşanan olayların Kürt ve Türk kardeşliğini bozamayacağını belirterek, çözümün sokak eylemlerinde değil TBMM'de olduğunu söyledi. Ademhan şöyle devam etti:

"Biz İzmir'deki STK'lar olarak, çözümün tek adresinin TBMM olduğunu tekrar söylüyoruz. Ülke barışı sokakla değil; siyasi iradeyle sağlanır. Bu görüşümüzü daha yüksek sesle dile getireceğimizi, bu konuda asla susmayacağımızı ülkemizin siyasi aktörlerine duyuruyoruz. Aynı şekilde çözümü provoke eden tutumlara da prim vermeyeceğimizi net bir dille ifade ediyoruz. Bu ülkedeki 75 milyon insan olarak birarada yaşamak istiyoruz ve bir arada yaşamaktan başka da bir çaremiz yoktur. Ülkedeki toplumsal barışı sağlama adına önemli adımlar atan iktidarın, bu adımlara sonuna kadar sahip çıkması gerektiğini vurguluyoruz. Barışı, kardeşliği, dostluğu istemeyenlere inat sesleniyoruz. Biz Türkiye'yiz ve buradayız."

Katılımcılar daha sonra EBSO binasının önünde birlik ve beraberlik pozu verdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhan Ademhan Ak Parti İzmir Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title