Haberler

İzmir - 19 Mayıs'a Buruk Kutlama

19 Mayıs'a buruk kutlamaİZMİR'DE 225 METREKARELİK DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDIİzmir'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yılı, bölücü teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda güvenlik güçlerinin şehit olması nedeniyle buruk kutlandı.

19 Mayıs'a buruk kutlama

İZMİR'DE 225 METREKARELİK DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

İzmir'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yılı, bölücü teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda güvenlik güçlerinin şehit olması nedeniyle buruk kutlandı. Etkinliklerde 225 metrekarelik dev Türk Bayrağı açıldı, görev alan gençlerin gösterileri büyük beğeni topladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk tören saat 08.30'da düzenlendi. Bu törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Saat 09.30'daki ikinci törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, bazı İzmir milletvekilleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenci, öğretmenler ve az sayıda İzmirli katıldı. Tören alanı, çevresi ve denizde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bugünün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde başlayan ve Samsun'da tutuşan kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele dolaşmasının 97'nci yıl dönümü olduğunu kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tatlısu, "19 Mayıs dirilişin, ayağa kalkışın, esarete, teslimiyete, isyan bayrağının açıldığı gündür. Bu tarih ile Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya duyurmuştur" dedi. 19 Mayıs'ın sadece Türk Milli Kurtuluş Hareketinin başlangıcı değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çağdaş değerlerle milletler ailesi içinde yerini almasının adı olduğunu vurgulayan Tatlısu, "Sevgili gençler, sizler şanlı bir tarihin ve ecdadın devamısınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, sizlere emanettir. 21'inci Yüzyıl'da ülkemizin, başta sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel alanda olmak üzere, diğer tüm alanlarda rekabet gücünü artıracağı bilinciyle bedenen ve ruhen iyi eğitilmiş olan genç nüfusumuz olarak, çağın ihtiyaçlarına sizler yanıt vereceksiniz" dedi. Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın mesajı okundu. Şehit haberleri nedeniyle buruk kutlanan ve katılımın da beklenenden az olduğu törende, şiirlerin okunmasının ardından bando eşliğinde Gençlik Marşı söylendi. Anadan Ataya Saygı Turu'na katılan bisikletliler tören alanında yanlarındaki Türk Bayrağı'nı Vali Mustafa Toprak'a verdi.

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

İzmir Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu Karadeniz, Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Derneği Zeybek, Ege Üniversitesi öğrencileri modern dans, Bayraklı Halk Eğitim Merkezi Kafkas, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları Koreografik Mücadele Sporları, step- aerobic, ritmik jimnastik gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Tören sonundaki final gösterisinde gençler, 10 Yıl Marşı eşliğinde, alanda 225 metrekarelik dev Türk Bayrağı açtı, izleyenler ayakta alkışladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ali Osman Tatlısu Mustafa Toprak 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title