Haberler

İsviçre'de Tren YolcuIarına Bıçaklı Saldırı: 7 Yaralı

Güncelleme:

İsviçre'nin doğusundaki St. Gallen şehrindeki bir trende aniden yolculara saldıran bıçaklı bir adam 6 kişiyi yaraladı.

İsviçre'nin doğusundaki St. Gallen şehrindeki bir trende aniden yolculara saldıran bıçaklı bir adam 6 kişiyi yaraladı. Yanında taşıdığı yanıcı sıvı ile tren kompartmanını ateşe veren ve bıçakla yolculara saldıran saldırgan trende gözaltına alındı.

TREN VAGONUNU ATEŞE VERDİ

Yaralanan yolcular arasında 6 yaşında bir çocuğun da olduğu belirtiliyor. 27 yaşındaki saldırganın yanında taşıdığı yanıcı sıvı ile tren vagonunu da ateşe verdiği ve daha sonra trendeki güvenlik görevlileri tarafından göz altına alındığı açıklandı. Trenin mühürlendiği ve İsviçre İçişleri Bakanı'nın olayla ilgili acil oturum talep ettiği ifade edildi. Saldırının yerel saatle sabaha karşı 2.20'de Lichtenstein sınırında Buchs ve Sennwald şehirleri arasında giderken yaşandığı belirtiliyor.

7 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Trenin Salez şehrine yaklaşmakta olduğu sıralarda gerçekleşen olayın ardından yaralanan 7 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Saldırganın kendisini de yaraladığı ve polis gözetiminde hastaneye götürüldüğü belirtildi. St. Bartz polis müdürlüğü sözcüsü Bruno Metzger olayın gerçekleştiği esnada vagonda başka insanların da olduğunu söyledi. Saldırganın olayı neden gerçekleştirdiği ise bilinmiyor. İsviçre polisi olayın terörist bir saldırıya çok yakın bir nitelik taşıdığını ve o şekilde değerlendirildiğini söyledi.

'YALNIZ KURT' SALDIRISI MI?

Geçtiğimiz ay Almanya'nın Wurzburg, Reutlingen, Ansbach ve Münih kentlerinde yaşanan terör saldırılarının ardından bu saldırının da Avrupa'yı hedef alan ve IŞİD'e bağlılık yemini eden 'yalnız kurt'ların girşimlerinden biri olabileceği belirtiliyor. Bavaria eyaletindeki Wurzburg saldırında Afgan kökenli bir mülteci yine bir trende yolculara balta ile saldırmış ve 4 kişiyi yaralamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İsviçre Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title