Haberler

İsveç uslanmak bilmiyor! PKK elebaşlarından Mazlum Kobani'yi devlet televizyonuna çıkardılar

Güncelleme:

Türkiye'nin NATO üyeliğine olumlu oy vermek için terörle aralarına mesafe koymasını istediği İsveç'te skandal bir yayın yapıldı. Devlet televizyonu, terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile bir röportaj yaptı. Şahin, Türkiye'nin olası Suriye operasyona cevap vereceklerini söyleyerek küstah açıklamalarda bulundu.

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyesi olmak için yaptıkları başvuru, Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ülkeyi de "Terör örgütü misafirhanesi" sözleriyle tanımlamış ve oylamada "hayır" oyu vereceklerini belirtmişti. İki ülkeden Ankara'ya gelen heyetlerden, terörle aralarına mesafe koymaları istenmişti.

TERÖRİSTLE RÖPORTAJ YAPTILAR

Ancak yaşanan son gelişme, aradaki iplerin daha da gerileceğini gösterdi. İsveç devlet televizyonu SVT, terör örgütü YPG/ Pkk elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile bir röportaj yaptı.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK KÜSTAH SÖZLER SARF ETTİ

İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile görüşmeler yaptığı bir dönemde SVT'ye saklandığı sözde makamından açıklamalarda bulunan Şahin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini terörden temizlemek için yapacağı muhtemel bir operasyona cevap vereceklerini söyledi.

İSVEÇ'TEN DESTEĞİN DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ

Türkiye'nin muhtemel operasyonu için NATO ülkelerine baskı yaptığını iddia eden terörist elebaşı Şahin, "İsveç'in kendilerine verdiği desteğin devam etmesi ve bu desteğin siyasi ve ahlaki olduğunu açıklaması gerektiğini" kaydetti.

AYNISINI DAHA ÖNCE DE YAPTILAR

SVT, terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşlarından Salih Müslim ile de Suriye'nin kuzeyinde saklandığı ABD askeri üssünde 25 Mayıs'ta röportaj yapmıştı. Bu röportaja tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle İsveç, Stockholm'ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor, kendi polisleriyle onları güvence altına alıyor. Hatta hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yapıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

İsveç PKK YPG Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

ümit taşcı:

Türkiye Cumhuriyeti Olarak bu isveçlileri Natoya Almayalım. Görsünler rusya üstlerine çıkınca ne oluyor.

170
35
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Bu iş bitmiştir. Bunları muhatap almaya gerek yok.

138
36
yanıtYanıtla
Wonder Woman:

Senin sıfatına tüküreyimmm

121
28
yanıtYanıtla
Kuman:

Çok gecikiyoruz! Operasyon neden yapılmıyor? Bu Kobani mi nedir bir an önce kellesini almalı! Hem İsveç'e iyi bir cevap olurdu

93
49
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Bence operasyon olmiyacak çünkü yapacaksa çoktan yapardi abd nin iznini aliyim rusyanin iznini aliyim ile olmaz, secim oncesi propaganda

21
20
yanıtYanıtla
Recep Koca:

Ruslar isveçle akraba olur ne guzel isveç korkmasin .isveç ve avaneleri icin ne oglum olur ne de torunlarim yok gidipte seni rustan kurtaracagim yemezler .hemde gerek yok akraba olursunuz...

11
7
yanıtYanıtla
Abura Demirel:

kim bu şebeke tiplere bak at hırsızlara benziyorlar

12
2
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Bir yerde sorun varsa, orayı alırsın sorun kalmaz ..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title