Haberler

İstiklal Marşını Ezberlemek İlkokulda Zorunlu Tutulmalı!

DES, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

DES, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, mesajında, Türk Milletinin ezilen tüm uluslara ilham ve güç veren istiklal mücadelesini en derin duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini inanç, birlik, beraberlik ve kardeşlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşı'nın, 'Yeniden Büyük, Güçlü ve Muasır Türkiye Hedef'inin temel ruh dinamiklerinden birisi olduğunu söyledi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 94. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. İstiklal Marşı'nda ortaya konan bağımsızlık ve milli birlik ruhunun oluşmasına emeği geçen herkesi rahmetle anıyoruz" dedi.

İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının ezberlenmesinin ilkokul düzeyinde zorunlu tutulması gerektiğini söyleyen Kotanlı, "İstiklal Marşımız büyük milletimizin onurlu mücadelesinin, istiklal sevgisi ile dopdolu bir şairin dizelerinde hayat bulmuş halidir. Küresel güç ve bölgesel lider olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy ve bestecisi Osman Zeki Üngör'e ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

İslam Şairi Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nda dile getirdiği dizelerin önümüzde duran engel ve sorunları aşma konusunda bize ufuk ve güç vermeye devam ettiğini kaydeden Kotanlı, "Bu itibarla İstiklal Marşı'nda dile getirilen hususların gereklerini layıkıyla yerine getirmek ve yılmadan çalışmak görevimizdir. Başta eğitimcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın milli ve manevi değerleri muhafaza ederek, bu değerler üzerinden ülkemizi dünya devletleri arasında en saygın, çağdaş ve rol model seviyeye çıkarmayı misyon edinmeliyiz. İstiklal Marşı'nın ruhuna ve medeniyetimizin mirasına sahip çıkmalıyız. Görev ve sorumluluklarının bir kez daha farkına varılması gerekir. İstiklal Marşımızın dünyadaki diğer milletlerin marşlarından ayıran en önemli nokta da budur" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

title