Haberler

İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kadirli şubesi tarafından 4'ncü geleneksel liselerarası İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kadirli şubesi tarafından 4'ncü geleneksel liselerarası İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Devlet Bahçeli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, 18 lise öğrencisi, jüri karşısında İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyarak, birinci olmak için yarıştı.

Jüri üyeleri, vurgu, durak ve tonlama, kılık-kıyafet düzeni, jest ve mimikleri kullanma, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, şiire katılan yorum, heyecan kontrolü ve sahneye hakimiyet kriterlerine göre değerlendirme yaptı.

TÜRKAV Şube Başkanı Necati Akgöllü, yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında belediye ve Türk Eğitim-Sen şubesinin desteği ile düzenledikleri ödüllü liselerarası İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasına katılan öğrencilere teşekkür etti.

Yarışma sonucunda Şehit Orhan Gök Anadolu Lisesi öğrencisi Oğulcan İbrahim Karakuş birinci, 80. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Şamil Kalkan ikinci, Kadirli Özel Çukurova Lisesi öğrencisi Ecem Hallaç üçüncü oldu.

Dereceye giren ve katılan öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Osman Gürbüz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Lise öğrencisi kazandığı ödülü Mehmetçik Vakfı'na bağışladı

80. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Şamil Kalkan, yarışmada kazandığı ikincilik ödülü olan parayı, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Mehmetçiklerin ailelerine verilmek üzere Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Bahçeli Türkiye Kadirli Politika Güncel Haberler

title