Haberler

İstifa Eden Hariri'nin Kardeşinden İran'a Suçlama: Ülkeyi Ele Geçirmeye Çalışıyorlar

Güncelleme:

Lübnan Başbakan'ı Hariri'nin istifasından sonra ilk kez açıklama yapan ağabey Baha el Hariri, İran ve Lübnan Hizbullah'ını ülkenin kontrolünü ele geçirmeye çalışmakla suçladı.

Lübnan Başbakanı Saad el Hariri'nin 4 Kasım'da Riyad'daki 'gizemli istifasının' ardından, Lübnan basınında Suudi Arabistan'ın bu makama getirilmesini desteklediği iddia edilen ağabeyi Baha Hariri, sessizliğini bozdu.

Associated Press'e (AP) Monako'dan yaptığı telefon bağlantısı ile açıklama yapan Hariri ailesinin 51 yaşındaki büyük oğlu, kardeşinin istifasını desteklediğini belirterek, İran ve Lübnan Hizbullah'ını 'ülkeyi ele geçirmeye çalışmakla' suçladı.

Hariri ayrıca Suudi Arabistan'a Lübnan'ın ulusal kurumlarını 'on yıllardır destekledikleri' için teşekkür etti.

'HİZBULLAH, LÜBNAN'IN KONTROLÜNÜ ELİNE ALMAYA ÇALIŞIYOR'

Hariri açıklamasında "İran'ın vekil partisi Hizbullah'ın artan istekleri ve eylemleri karşısında kardeşim Saad'ın Lübnan Başbakanlığı'ndan istifa etme kararını destekliyorum" dedi.

Hariri ailesinin her zaman 'Lübnan'ı ve farklı siyasi arka planlardan gelen mozaiğini dünyada özgün bir yer haline getirme ilkelerine sahip çıktığını' belirten Hariri, "Sadece İran ve onun vekili Hizbullah gibi kötü bir dış aktör dengeyi bozabilir. Bu grup artık Lübnan'ın kontrolünü eline almaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

LÜBNAN İÇİŞLERİ BAKANI: KOYUN SÜRÜSÜ DEĞİLİZ

Lübnan medyası geçen hafta Suudi Arabistan'ın Hizbullah'a 'fazla hoşgörülü' davrandığı gerekçesiyle Saad el Hariri'nin yerine ağabeyi Baha'nın getirilmesini istediğini içeren iddialara yer vermişti.

Ancak Hariri'nin yakın yardımcılarından biri ve partisi Müstakbel (Gelecek) Hareketi'nden olan Lübnan İçişleri Bakanı Nohad Maçnuk iddiayı yalanlayarak " Biz, sahipliği bir kişiden diğerine geçen bir koyun sürüsü ya da mal değiliz" dedi.

BAHA HARİRİ KİMDİR?

51 yaşındaki Baha Hariri, ailesinin Suudi Arabistan'daki 'Saudi Oger' adlı inşaat şirketinde çalıştı. Bir süre sonra şirketten ayrılan büyük oğul kendi emlak ve yatırım işini kurdu.

Medyaya nadiren gözüken Baha Hariri ile kardeşi Saad'ın arasının açık olduğu belirtiliyordu.

2005'te Baha ve Saad kardeşlerin babası, Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri Beyrut'taki bombalı saldırıda suikaste uğramıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suudi Arabistan Lübnan İran Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title