Haberler

İstanbulkart Alışveriş Kartı Oluyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu ulaşımda kullanılan İstanbulkart'ın alışveriş ve diğer şehircilik uygulamalarında da kullanılabilmesine onay verdi.

İBB Meclisi toplantısında, İstanbulkart'ın alışveriş ve diğer şehircilik uygulamalarında da kullanılabilecek nakit para kartına dönüştürülmesini içeren rapor görüşüldü.

15 YIL YETKİ VERİLMESİ KABUL EDİLDİ

İBB Meclisi Başkan Vekili Ahmet Selamet'in yönettiği toplantıda, belediye şirketlerinden BELBİM'in tasarladığı ve toplu ulaşımda yoğun olarak kullanılan İstanbulkart'ın, alışveriş ve diğer şehircilik uygulamalarında da kullanılabilecek nakit para kartına dönüştürülmesi ve bu konuda BELBİM'e 15 yıl yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

BELBİM, bu proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne her yıl 1,5 milyon lira + KDV payını ödeyecek ve ücret her yıl yeniden değerlendirilecek.

PARA KARTI HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

BELBİM'in yürüttüğü projeyle İstanbulkart, 2016 yılında mikro ödemelerde ve şehircilik uygulamalarında kullanılabilecek bir elektronik para kartı haline dönüştürülecek. Böylece, İstanbullular kredi kartı veya banka kartına gerek duymadan güvenli bir şekilde İstanbulkart ile alışveriş yapabilecek.

RESTORAN VE KAFETERYA GİBİ YERLERDE DE GEÇECEK

İstanbulkart'ın ulaşım dışında da her alanda kullanılabilecek bir alışveriş kartına dönüştürmeyi hedefleyen projeyle, market, restoran ve kafeterya gibi yerlerde İstanbulkart ile alışveriş yapılabilecek. İSPARK ödemelerinin de gerçekleştirilebileceği kartla yapılan harcamalar cep telefonu veya internet üzerinden online takip edilebilecek.

YENİ NESİL POS CİHAZLARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

BELBİM, BDDK'ya elektronik para kuruluşu başvurusunu haziran ayında yaptı. Yeni nesil pos cihazlarında İstanbulkart'ın geçmesi için altyapı çalışmaları da sürdürülüyor. İBB, bu projeyle, İstanbullulara daha güvenli alışveriş imkanı sunan bir ödeme sistemi oluşturmayı amaçlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet Selamet İstanbulkart Alışveriş Yaşam Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

ccc:

minibüslerde de kullansak

4
1
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

NE BÜYÜK HİZMET MİLLET ACINDAN EVİN YOLUNU BULAMIYOR SEN İLK ÖNCE 3, 25 TL OLAN KAZIK FİYATLARI İNDİR. İSTANBULDA NEFES ALSAN GÜNDE 10 LİRA GİDİYOR. BİZİM KÖYDEKİ ÇOMARIN HALİ İSTANBULDAKİLERDEN İYİDİR.

4
1
yanıtYanıtla
ellidokuz:

dersimli istanbuldan git köyüne çomarınla gezdolaş10 tl cebinde kalsın mama alır yersini çomarınla istanbulda temizlenmiş olur zaten.

yanıt0
yanıt1
ellisekiz:

ne işin var o zaman istanbulda git köyüne çomarına çobanlık yapsana.

yanıt0
yanıt1
ellisekiz:

ula dersimli istanbuldan git köyüne çomarınla gezdolaş10 tl cebinde kalsın mama alır yersini çomarınla istanbulda temizlenmiş olur zaten.

yanıt0
yanıt0
Ohhhh:

İhaleyi kesin bi Laz almıştır Rizeliler yaşadı . .

2
0
yanıtYanıtla
fırat:

karta yükleyecek parayı bulmak mesele

2
0
yanıtYanıtla
a.cakmak:

bunun yerine kredi kartının toplu ulaşımda kullanılması daha isabetli olur

1
0
yanıtYanıtla
dede28:

utanmaz lar halkını nasıl soyacaklarını biliyorlar dun mucahıt idiler bugun. . . . h. . . lar calıyprlar ama iş yapıyor dıyenlere alı yuzde kırk dokuz buçuk bu sizizn eseriniz kart aidatları da sizin ceplerinizden bunların ellerı hep cebimizde mı olacak

0
0
yanıtYanıtla
...:

öncelikle ben cebimi düşünerek aylık abonman fiyatı aynı kalarak kontür sayısını 200 den 180 e düşürülmesine anlam veremiyorum versem bile belli bir anlamı olacağını zannetmiyorum ve nitekim bu olayın geri yansımasını arzu etmekten çok istiyorum. ve şu da bir gerçek yapılacak bu projeyi destekliyorum olması mümkün ve ileri boyutta cari açığı kapatacak yeni boyut olarak görmekteyim

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title