Haberler

İstanbul-Özel)kanal İstanbul Güzergahında Bulunan 127 Yıllık Askeri Hastane Restore Edilmeyi...

(İSTANBUL-ÖZEL)Kanal İstanbul güzergahında bulunan 127 yıllık askeri hastane restore edilmeyi bekliyor.

(İSTANBUL-ÖZEL)Kanal İstanbul güzergahında bulunan 127 yıllık askeri hastane restore edilmeyi bekliyor...Hastane havadan böyle görüntülendi

İSTANBUL - Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan II. Abdülhamid Han'ın Arnavutköy'de yaptırdığı 127 yıllık tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restore edilmeyi bekliyor. Yakın zamanda içerisi tamamen temizlenen tarihi hastane havadan görüntülendi.

Kanal İstanbul planlamasının güzergahında bulunan ve 3. Havalimanının açılmasıyla birlikte İstanbul'un merkezi noktalarından biri haline gelen Hadımköy'de tarihi hastane restore edilmeyi bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünyanın Son Hükümdarı' şeklinde nitelendirdiği II. Abdülhamid'in mirası askeri hastane ayakta kalmaya çalışıyor. Arnavutköy Hadımköy'de 1887 yılında yapımına başlanılan ve 1891 tarihinde tamamlanan hastane II.'nci Abdülhamid Han tarafından açılarak hizmet vermeye başladı. 19'uncu yüzyıl askeri mimari örneklerinden biri olan hastane farklı dönemlerde tahliye hastanesi, kışla ve revir olarak birçok açıdan hizmet verdi. Balkan Savaşı, I. Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşları sırasında önemli görevler üstlenen tarihi hastane Cumhuriyet döneminde de işlevine devam etti. 1985 yılına kadar askeri hastane olarak hizmet veren yapı daha sonra 2012 yılına kadar Kuvvetleri Komutanlığı bağlı olarak inzibat merkez karakolu olarak kullanıldı. 2012 yılından sonra ise adeta kaderine terk edilen 127 yıllık tarihi yapı madde bağımlıları ve yağmacıların hedefi haline geldi.

Tarihi hastanenin içi temizlendi ancak hala tehlike altında

II'nci Abdülhamid'in mirası olan 'Hadımköy Askeri Hastanesi' kablolardan, demir borulara, peteklerden kapılara kadar içerisinde hemen her parçası sökülmüş ve camları kırılarak yağmalanmıştı. Geçtiğimiz günlerde içerisi temizlenen ve duvarlarında bulunan yazıları silinen hastane temiz bir görüntüye kavuştu.

Osmanlı'dan yadigar tarihi askeri hastane havadan görüntülendi

Yeşillik alanın ortasında yüksek duvarlarıyla tarihe meydan okuyan yapı görenleri kendisine hayran bırakıyor. 127 yıllık Osmanlı yadigarı olan Hadımköy Askeri Hastanesi'nin havadan görüntüsü tarihi gözler önüne sererken yapılan çalışmalar sonrası iç yapının temiz görüntüsü dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title