Haberler

İstanbul'da Said Nursi Sergisi Düzenlenecek

Büyük İslam alimi Said Nursi'nin hayatından kesitlerin yansıtılacağı sergi, 7 Mayıs'ta Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde açılacak.

Büyük İslam alimi Said Nursi'nin hayatından kesitlerin yansıtılacağı sergi, 7 Mayıs'ta Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde açılacak.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfından yapılan açıklamada, Said Nursi'nin hayatının "Birinci Said" yıllarına ait belge, hatıra ve eşyaların, 7-15 Mayıs tarihleri arasında Sultanahmet'teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde sergileneceği belirtildi.

Açıklamada, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Barla Platformu tarafından düzenlenecek sergide, Bediüzzaman'ın Birinci Said dönemini, doğumundan ve tahsil hayatından başlamak üzere, İstanbul'daki faaliyetlerini, tımarhane, tevkifhane ve Divan-ı Harp macerasını, Van'daki ilmi faaliyetlerini, Birinci Dünya Savaşı'ndaki kahramanlıklarını ve esaret hayatını, esaret dönüşü İstanbul'daki Darü'l-Hikmet azalığını, İngiliz işgaline karşı mücadelesini, Ankara'daki temaslarını, tekrar Van'a dönüşünü ve buradan sürgüne gönderilişini kapsadığı ve Barla'da son bulduğu kaydedildi.

Birinci Said döneminin kısa bölümler halinde özetlendiği ve her bölümün kendi içinde belge ve anekdotlarla desteklendiği ifade edilen açıklamada, Said'in gençlik yıllarıyla ilgili olarak sergide yer alan bilgiler arasında, Risale-i Nur'da referans verilen eserlerin listesinin de yer aldığı belirtildi.

Bediüzzaman'a "Kur'ân'ın sönmez ve söndürülmez bir güneş olduğunu göstereceğim" dedirten hadiseyle ilgili yeni bir gelişmenin de sergiyle beraber gün ışığına çıkacağı ifade edilen açıklamada, Said Nursi'ye esaret dönüşü devlet tarafından verilen ve halen Nursi'nin kardeşi Abdülmecit Ünlükul'un torunu Seyda Ünlükul'da bulunan Harp Madalyasının da ilk kez sergileneceği bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Harbiye Nezaretinin tavsiyesiyle Darü'l-Hikmeti'l-İslamiye azalığına seçilen Bediüzzaman'a, Padişah tarafından verilen Mahreç payesinin beratı ile Risale-i Nur'da konusu geçen yüz yamalı cübbesinin de sergide yer alan eşyalar arasında bulunduğu kaydedildi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title