Haberler

İstanbul'da Sahtecilik Operasyonu...

İstanbul'da Sahtecilik, Dolandırıcılık ve Hırsızlık Suçlamasıyla 20 Defa Yakalanan "Binbir Surat" Lakaplı Engin Y. Bu Seferde Beyoğlu'nda Düzenlenen Sahtecilik Operasyonunda 2 Adamıyla Birlikte Yakalandı.

İstanbul'da sahtecilik, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlamasıyla 20 defa yakalanan "Binbir Surat" lakaplı Engin Y. bu seferde Beyoğlu'nda düzenlenen sahtecilik operasyonunda 2 adamıyla birlikte yakalandı. Nurettin Y.'nin iş yerinde yapılan aramalarda, 2001 yılında yakalattığı ve adli emanet tarafından 2006 yılında kendisine yasal süreç tamamlandıktan sonra tekrar teslim edilen fotoğraf kesme makinesi ve demir mengenelerle sahtecilik evrakları hazırladığı belirlendi.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği ekipleri, sahtecilik, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından polis tarafından 20 defa yakalanan, polisi atlatmak için kılıktan kılığa girdiği için "Binbir Surat" lakabını alan Engin Y.'nin aranan kişilere sahte evrak düzenlediğini belirledi.

DAHA ÖNCE YAKALATTIĞI MALZEMELERİ YASAL SÜRESİ SONRASINDA GERİ ALARAK BU MALZEMELERLE SAHTECİLİK YAPMAYA DEVAM ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Hemen harekete geçen polis, Engin Y.'nin Beyoğlu'nda ki iş yerine baskın düzenledi. İş yerinde yapılan aramalarda, her türlü resmi evrakın gerçeğinden ayırt edilemeyen sahtesi bulundu. Operasyonda Engin Y. adamları Alaattin E. ve Kemal T. suçüstü yakalandı.

Operasyonda ele geçirilen sahtecilik malzemelerinden 2 tanesi polisin dikkatini çekti. Yiğit'in iş yerinde ele geçirilen fotoğraf kesme makinesi ve demir mengenelerin 2001 yılında Engin Y.'nin yakalattığı malzemeler olduğu belirlendi. Engin Y.'nin 2001 yılındaki sahtecilik operasyonunda yakalandığı 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğu belirlenirken, 2003 yılında mahkemeye başvurarak yakalattığı malzemeleri yasal başvurunun ardından geri aldığı belirlendi.

Polis kaydına göre Engin Y.'nin sahtecilik, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından 20 defa yakalandığı, Kemal T.'nin 7 defa yakalandığı ve Alaattin E.'nin ise sahte para suçundan 1 defa yakalandığı belirlendi. Engin Y.'nin yaptığı her türlü sahte evrakı, sahte para basımında kullanılan özel bir boya ile yaptıkları bu nedenle evrakları gerçeğinden ayırmanın neredeyse imkansız olduğu belirlendi. Engin Y.'nin yaptığı sahte kimlik ve belgeler mor ışık testinden dahi rahatça geçiyor.

ARANAN KİŞİLER İÇİN SAHTE EVRAK DÜZENLEDİKLERİ BELİRLENDİ

Ele geçirilen; değişik kurum ve kuruluşlara ait 22 adet sahte mühür, 14 adet kaşe, 885 adet boş nüfus cüzdanı, 511 adet boş sürücü belgesi, 489 adet boş trafik ve tescil belgesi, 346 adet boş tanzim edilmiş lise, meslek lisesi ve üniversite diploması, 184 adet trafik belgeleri üzerinde kullanılan Emniyet Genel Müdürlüğü ibareli hologram, 9 adet 2 ay süreli Türkiye giriş vizesi pulu, 8 adet boş Tapu senedi, 8 adet boş ipotek belgesi, 5 adet boş taşıma silah ruhsatı, 5 adet boş vize müracaat formu, 4 adet tanzim edilmiş sürücü belgesi, 1 adet yeşil pasaport, 82 adet değişik kişilere ait nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi fotokopisi, 185 adet boş antetli kağıt, 3 adet bilgisayar, 3 adet yazıcı 3 adet daktilo, 3 adet kimlik ve fotoğraf kesme makinesi, 3 adet demir mengene, 2 adet numaratör, 2 adet pvc kaplama makinesi, 1 adet üzerine sayılar bulunan pense ve bir adet ütü'ye el konuldu.

Yakalanan Engin Y. ve 2 adamının aranan kişilere ve işe girmek isteyen bazı kişilere her türlü sahte evrak tanzim ettikleri belirlendi. Engin Y. ve adamlarının sahte evrakları 100 Dolar'dan 3 bin Dolara kadar sattıkları tespit edildi.

YİNE SERBEST KALDILAR

En son 2001 ve 2006 yılında yakalanarak her ikisinde de 6 ay hapis yatan Nurettin Y. ve yanında bulunan 2 adamı çıkarıldıkları Beyoğlu Adliyesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yetkililer, sahtecilik suçu ile serbest kalan kişilerin defalarca aynı suçu işledikleri ve benzer kişilerin sahte evrak yöntemiyle kimlik çıkararak şirket kurdukları, güvenlik görevlileri için sahte diploma düzenlediklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title