Haberler

İstanbul'da organ ticareti operasyonu: 10 gözaltı

İstanbul'da organ ticareti operasyonu: 10 gözaltı Organ nakli için 100 bin TL'ye anlaştılarİSTANBUL - Özel bir hastaneye illegal yollardan böbrek nakli için başvuru yapan yabancı uyruklu 10 şahıs polis ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla yakaladı.

İstanbul'da organ ticareti operasyonu: 10 gözaltı

Organ nakli için 100 bin TL'ye anlaştılar

İSTANBUL - Özel bir hastaneye illegal yollardan böbrek nakli için başvuru yapan yabancı uyruklu 10 şahıs polis ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla yakaladı. 100 bin TL karşılığında organını verecek olan şahsın firari olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince "Organ Ticareti" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" konuları ile ilgili 18 Eylül günü eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis ekipleri yapılan eş zamanlı operasyonlarda, İstanbul'da bulunan özel bir hastaneye illegal yollardan böbrek nakli için başvuru yapan ve organ nakli bölümüne akraba olarak müracaat ettikleri tespit edilen yabancı uyruklu Kırıl N.İ. ve verici olan Marııa O. isimli şahıslar ile bu şahıslara tercümanlık yaptığı belirlenen Munkhjın D. ve Dungarmaa C. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına aldı.

100 bin TL karşılında anlaştılar

Polis ekiplerinin çalışmalar sürerken, etik kurulu tarafından gönderilen ve organ nakli için başvuruda bulunan şahıslar, ile ilgili yapılan araştırmalar sırasında, Mavuş D. isimli şahsa organ vericisi olarak başvurusu bulunan Tuncay Ü. isimli şahsın önceden yürütülen bir soruşturma dosyasında firar olduğu tespit edildi. Şahıslar, etik kuruluna müracaatları sırasında yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan araştırmalarda 100 bin TL karşılığında anlaştıkları öğrenildi.

1 şahıs tutuklandı

Çalışmaların devamında, özel bir hastaneye organ nakli için başvuruda bulunan yabancı uyruklu Mahran Abu L. ve Olmazıa G. ile Emad Abdul Halim Q. ve Nassem Yousuf Mohammed Abu A. isimli şahıslar takibe alınmış, hastaneye gelen şahısların sahte evrakla ile verici kişiyi değiştirmeye çalıştıkları tespit edildi. Şahıslar yakalanarak gözaltına aldı.

Yapılan operasyonlar neticesinde, yakalanan şüphelilerden Munkhjın D, Dungarmaa C, Mavuş D. ve Tuncay Ü. isimli şahıslar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Kırıl N.İ, Marııa O, Olmazıa G, Mahran Abu L, ve Nassem Yousuf Mohammed Abu A. isimli şahıslar ise sevk edildikleri adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Organizatör olduğu belirlenen Emad Abdul Halim Q. isimli şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title