Haberler

İstanbul'da Balmumu Heykel Müzesi Görücüye Çıktı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eserlerinden oluşan Özdilek Vakfı Balmumu Heykel Müzesi, ziyarete açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eserlerinden oluşan Özdilek Vakfı Balmumu Heykel Müzesi, ziyarete açıldı.

Levent'teki bir alışveriş merkezinde açılan müzede, bazı Türk siyasetçiler, devlet adamları, sanat, bilim, medya ve iş dünyasından önemli kişilerin balmumu heykeli yer alıyor.

Eskişehir'de açıldığı günden bu yana 1 milyon 234 bin 747 kişi tarafından ziyaret edilen müze, İstanbul'da ise farklı bir konseptle görücüye çıktı.

Açılışa katılan Yılmaz Büyükerşen, müzede 100'ü aşkın eser bulunduğunu belirterek, "Bu, Türkiye'deki ilk balmumu heykeller müzesidir. ilki Eskişehir'de 4 yıl önce açılmıştı. İstanbul çok daha büyük bir şehir. Alışveriş merkezlerine sadece alışveriş yapmak, gezmek için değil kültür gezisi için de gelinmeli. Bu nedenle burayı tercih ettik" dedi.

İş adamı Hüseyin Özdilek de serginin yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucu alışveriş merkezinde açıldığını anlatarak, "Heykellerin hepsi birbirinden güzel. Hocamızın ellerine sağlık. Vatandaşlarımızın gezmekten keyif alacağı bir sergi oldu" dedi.

Müzede heykeli bulunan sanatçı Metin Akpınar da duygu dolu anlar yaşadı. Akpınar, "Burada heykelimin olmasından gurur duydum. Özellikle Atatürk'ün çalışması mükemmel denilecek boyutta" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özdilek Eskişehir İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title