Haberler

İstanbul Bilgi Üniversitesi Marka Okulu'nda Ağırlandı

Güncelleme:

Segall, "Basitliğin 10 Kuralı" başlıklı seminerde, katılımcılara basit düşünme üzerine yazdığı son kitabını anlattı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı/Marka Okulu, Apple'ın "Think Different" kampanyasının yaratıcı ekibini yöneten, iMac'e adını vererek Apple'ın, ürünlerinde "i" ön ekini kullanmasını sağlayan Ken Segall'ı ağırladı. Program ortağı MediaCat'in düzenlediği Brandweek 2017 etkinliği kapsamında Türkiye'ye davet edilen Segall, BİLGİ'li öğrenciler ve akademisyenlerle yeni kitabı "Think Simple (Basit Düşün)" temasını paylaştı. Apple markasının dünya çapında bilinirliğinde en önemli unsur olan basitliğin, 10 temel kuralını anlattı. Segall, basitliği 10 maddede derleyebildiğini belirterek, Steve Jobs ile Apple markasını nasıl dünyanın en değerli markası haline getirdiklerini aktardı.

"BASİTLİK DAĞLARI YERİNDEN OYNATABİLİR"

Özgünlüğün en önemli basitlik anlayışı olduğunu söyleyen Segall, "Steve Jobs 1998 reklam kampanyası süresince özgün olmaya önem gösterdi. O tarihte piyasaya çıkacak bilgisayarın hazır olması için 8 aylık bir süreç vardı. Fakat Steve Jobs kampanyayı hızla başlatmak istedi. 8 aylık zaman içinde tek bir bilgisayar göstermeden Apple'ın özünü anlatan reklam kampanyasını yarattık. Kullandığımız slogan 'Think different*' idi" dedi.

Basitliği 10 başlıkta anlatan Segall, bu 10 maddeyi şöyle özetledi: "'Özgünlük daha basittir'; çünkü özgün olmak, basitliğin ve anlaşılabilirliğin en temelinde yer alan etkendir. 'Ortak anlayış, kazandırır'; insanların kendileriyle ilişki kurabildiği bir anlam bütünü her zaman daha iyidir. 'Seçeneklerin karanlık yüzleri vardır'; çok seçenek sunmak zarar getirir. 'Basitlik sevgi yaratır'; Steve Jobs'ın yaptığı tek basın toplantısı iPhone 4'ün yaşadığı krizin ardındandı. Bu sırada sevgi konseptine defalarca vurgu yapan Jobs, bize gösterdi ki basitliğiyle öne çıkan bir marka sevgiyi de kullanabilir. 'Dilde sadelik olmalıdır'; Steve Jobs'ın yürüttüğü kampanyalarda karmaşık, herkesin anlayamadığı bir dil kullanılmaz. 'Daha az şeyi daha iyi yapmak önemlidir'; Steve Jobs 1998'de Apple'a geri döndüğünde yazıcıdan, bilgisayara çok çeşitte ürün vardı ve hepsi ortalama ürünlerdi. Steve Jobs'ın yaptığı ilk düzenleme, bu çeşitliliği azaltıp daha dar bir ürün yelpazesiyle daha iyi üretim yapmaya başlamak oldu. 'En aza indirin'; Steve Jobs aslında inovasyonu anlatırken her zaman kattıklarından değil elediği maddelerden bahsederdi. 'Basitlik her yerdedir'; yalnızca tasarımda değil, ürünlerin içeriklerinde ve kullanımlarında da basit olmak kazandırır. 'Bu aslında bir savaş'; Jobs, işine geri döndüğünde Intel ve IBM ile rekabetteydi. Belirtmek gerekirse, Intel her zaman daha hızlı çekirdekler üretiyordu. Steve'in yaptığı burada daha hızlı çipler üretip, Intel'i geride bırakmak oldu. 'Basitlik bir kahraman gerektirir'; tahmin edebileceğiniz üzere buradaki kahramanımız Steve Jobs."

Steve Jobs ile olan ilişkisinden ve onun liderliğinden bahseden Segall kapanışı ise Steve Jobs'un şu sözleriyle yaptı; "Basitlik dağları yerinden oynatabilir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Steve Jobs Intel Apple Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title