Haberler

İşsizlik Maaşıyla Geçinen Milletvekili Adayı

Antalya'da büfe işleten evli ve bir çocuk babası Mustafa Ertem'e, 2004'ü 2015'e bağlayan yılbaşı gecesi saat 22.00'den sonra alkollü içki sattığı gerekçesiyle 30 bin 454 lira para cezası kesildi.

Antalya'da büfe işleten evli ve bir çocuk babası Mustafa Ertem'e, 2004'ü 2015'e bağlayan yılbaşı gecesi saat 22.00'den sonra alkollü içki sattığı gerekçesiyle 30 bin 454 lira para cezası kesildi. Bu parayı ödeyemeyen Ertem, hukuki süreç başlatıp sonrasında Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Büfesini kapattıktan sonra siyasete atılan Ertem, 7 Haziran seçimlerinde Anadolu Partisi'nden Antalya milletvekili adayı oldu. Seçim öncesi 9 Nisan 2016 günü basın açıklaması yapan Ertem hakkında, Cumhurbaşkanına hakaretten Antalya 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Büfesini kapattıktan sonra sertifika alıp özel güvenlikçi olarak çalışmaya başladığını anlatan Ertem, Rusya kriziyle turizmde işler kötüye gitmeye başlayınca işinden de olduğunu söyledi. Ertem, "Bana bu yılın ocak ayında işsizlik maaşı bağlandı. Şu an bu parayla geçiniyorum" dedi. Ertem, Cumhurbaşkanına hakaret davasından ceza alması halinde bu paranın da kesilmesinden endişe ettiğini anlattı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Anadolu Partisi Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title