Haberler

İsrailli Aşırı Muhafazakâr Gazeteden Kadın Liderlere Sansür

Güncelleme:

Haredi Yahudilerine hitap eden Hamevasser gazetesi, Fransa'nın başkenti Paris'teki birlik yürüyüşüyle ilgili haberinde kadın liderlere sansür uyguladı.

İsrail'de Haredi Yahudilerine hitap eden Hamevasser gazetesi, Fransa'nın başkenti Paris'teki birlik yürüyüşüyle ilgili haberinde ilginç bir sansüre başvurdu.

Gazete, aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda liderin kol kola yürürken görüldüğü efsanevi fotoğrafı manşetten kullandı. İsrail gazetesinin manşetine taşıdığı resimde kadın liderlerin silinmesi dikkat çekti.

KADIN LİDERLER PHOTOSHOP İLE SİLİNDİ

Hamevasser gazetesi, fotoğrafta yer alan kadın siyasetçileri 'Photoshop marifetiyle' bu kareden sildi.

MERKEL VE HİDALGO SANSÜRE UĞRADI

Fotoğrafın orijinalinde yer alan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun, gazetenin kullandığı görselde olmadığı görüldü.

HAREDİ YAHUDİLİLİĞİ NEDİR?

Tek tanrılı dinlerde de olduğu gibi, Yahudilikte de farklı mezhepler vardır. Bunların en genişleri arasında, Ortodoks Yahudilik (Haredi Yahudilik ve Modern Ortodoks Yahudilik), Muhafazakar Yahudilik ve Reformist Yahudilik bulunur. Bu mezhepler arasındaki farklılığın temeli, Halaha'ya (Yahudilik kanunları) yaklaşımlarıdır. Ortodoks Yahudiliğe göre, Tevrat ve Halaha ilahidir, sonsuzdur, değiştirilemezdir ve her ikisine de sıkıca itaat edilmelidir. Muhafazakar ve Reformist Yahudilik daha liberaldir ama aralarındaki fark, Muhafazakar Yahudilik, Yahudiliğin gereksinimlerini yorumlarken, Reformist Yahudiliğe göre, daha geleneklere bağlı kalınmasını savunur. Reformist Yahudilikteki tipik düşünceye göre, Yahudilikle ilgili kurallar, kısıtlamalar ve zorunluluklardan ziyade, daha çok, bütün yahudilerin takip ettiği genel talimatlar vardır.

Haredi Yahudiliğine göre; kadınların temsili, cinsel çağrışımlar yaptığı için günah kabul ediliyor.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu İsrail Fransa Paris Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (9)

Anlayın Artık:

Anlaşılmayan bir nokta daha var demek ki. Sömürgen Batı kendi insanlarına insanlık yapar kendi dışındakilere ise insanlık rolü ile sömürgenlik. İnsanlık rolü yapan çok yüzlü bir sömürgenden hala insanlık beklemek ise çok büyük bir saflık.

6
1
yanıtYanıtla
TroyMobil-IOS:

Böyle kafanın aynısı bide türkiyede vardır başkada ülkede yoktur.prygamberler yasasaydı bunları deli diye içeri atardı ..

1
6
yanıtYanıtla
sssmobilWeb@haberler.com:

Ttt, kafan celiski dolu, cocuk yasta oldugunu dusunuyorum. Yeni ogrenmeye basladigin genel dusunceleri bile toparlayamiyor konudan konuya zipliyorsun. M.Kemal Ataturk deyince ona karsi kin dolu oldugun daha iyi belli oldu. Evladim ben 54 yasindayim. Seni asilayan zihniyeti ben yasayarak buyudum. Sen duyduklarinla avunurken. Tekrar soyluyorum Sen Iranda yasamaya daha layiksin. Yarin sabah ilk isim savcilik.

5
2
yanıtYanıtla
????...Mobil-ANDROID:

Ha ha kekolar yeni mi öğrendiniz İslâmın en çok benzediği dinin Musevilik olduğunu? Bu kanunları yeni mi duyuyorsunuz? Azıcık kendi aptal muhafazakar dünyanızdan çıkın da etrafınıza bakın. İsrail Haredileri dışlıyor. Polis aşırılık yapanları tutukluyor. Avrupa ülkesi gibidir İsrail.

4
1
yanıtYanıtla
Kencebay OrhanMobil-IOS:

Bunlarda tam hastaymış..

1
3
yanıtYanıtla
AKP nin holding madurlarımobilWeb@haberler.com:

Yüce Allah adaleti uygulamayan dünya liderlerini biraraya böyle getirir işte.

3
1
yanıtYanıtla
ARKADAS:

BEN BİR GARİP KELOGLANIM YOK BENİ GALIYE ALANIM VAY VAY

1
1
yanıtYanıtla
milli:

bukadar cinsi duymadım

1
0
yanıtYanıtla
cemsultan:

ŞU İSRAİL HÜKÜMETİNİ SİNEK KADAR SEVMEM . . . AMA İYİ YAPMIŞLAR. . . MERKEL ÖNCE KENDİ İÇİNDEKİFAŞİSTLERE KARŞI BİR YÜRÜSÜN BAKALIM NE OLACAK. . . ONU SOKAĞA ÇIKMAZ EDERLER. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title