Haberler

İsrail Yaptıkları İçin Destek Bekliyormuş

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Gazze Şeridinde Filistinli Sivillere Yönelik Yaptıkları Saldırı Sonrası Uluslararası Camiadan Destek Alamadıklarını Söyledi. Livni, Türk Gazetecilerinin Sorularını Yanıtlamadığı İçin Tepki Gördü.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Gazze şeridinde Filistinli sivillere yönelik yaptıkları saldırı sonrası uluslararası camiadan destek alamadıklarını söyledi. Livni, Türk gazetecilerinin sorularını yanıtlamadığı için tepki gördü.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Filistinli sivillere yönelik yapılan saldırılara ilişkin olarak uluslararası camiadan destek alamadıklarını açıkladı. Livni, “Onlar da sivilleri hedef alacak. Uluslararası camiadan ‘sizinle birlikteyiz’ şeklinde aktif bir cevap alamadık. Bu bizim problemimiz olarak görüldü” diye sitem etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Livni, İsrail'de faaliyet gösteren Yılmazlar Group'un 13. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kudüs'te bulunan Türk gazetecileri kabul etti.

İSRAİLLİ BAKANA GÖRE 'BİRKAÇ SİVİL ZARAR GÖRMÜŞ'

İsrail Dışişleri Bakanı Livni, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Filistinli sivillere yönelik yapılan saldırılar kınadığını açıklamasının ardından Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, “birkaç sivil”in zarar görmüş olabileceğini söyledi. İsrail Dışişleri Bakanı Livney, konumasına şöyle devam etti :

“2004 ve 2005 yılında barış sürecinde barışa fırsat tanımak için Gazze şeridini bıraktık. Barış sürecinin devam etmemesi üzerine çatışmalar yeniden başladı. Biz, Gazze şeridini yanlışlıkla bırakmadık. Şu anda yaşanan problemler yalnızca İsrail tarafından gelmiyor. Aynı zamanda Filistin yüzünden de yaşanıyor. Karşılıklı anlayış gerekir. Bu anlayış sadece müzakerelerle çözülmüyor. Kendimizi savunmak, korumak durumundaydık. İsrail'de sivilleri hedeflediler. Onlar da sivilleri hedef alacak. Uluslararası camiadan ‘sizinle birlikteyiz’ şeklinde aktif bir cevap alamadık. Bu bizim problemimiz olarak görüldü.”

LİVNİ, “MÜZAKERELERİN DURMASI HATA”

Livni, bütün terörist saldırılara rağmen barış sürecinin sürmesini beklediklerine dikkat çekerek, “Müzakerelerin durması hata. Müzakereler durursa onlar bu savaşı kazanmış olacak. Ne yazık ki Filistin müzakereleri bitirdi. Arap ve Müslüman ülkelerin Filistin’e ‘barışa git’ baskısı yapması lazım” diye konuştu.

GAZETECİLERİN PROTESTOSU

İsrail Dışişleri Bakanı Livni'nin konuşmasını tamamlamasının ardından Türk gazetecilerin soru taleplerini kabul etmedi. Bunun üzerine gazeteciler İsrailli Bakan Livni'yi protesto ederek Dışişleri Bakanlığı'nı terk ettiler.

Yılmazlar Group'un sahibi Ahmet Yılmaz da gazetecilerin salonu terk etmesi üzerine Bakanlık binasında devam eden toplantıya katılmadı. ANKA’ya konuşan Yılmaz, “Türkiye'den gelen yaklaşık 80 gazeteciye karşı gösterdikleri kaba tutum nedeniyle ben de toplantıyı terk ettim” diye konuştu.

İsrail'de faaliyet gösteren en büyük inşaat firması olan Yılmazlar Group’un sahibi Ahmet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin İsrail için önemine dikkat çekti. Yılmaz, “Türkiye demek, her zaman daha güçlü bir Ortadoğu ve yaşanabilir daha güvenli bir Ortadoğu demektir. İsrail halkı ve Türkler arasındaki ilişki başka hiçbir milletle mukayese edilemeyecek kadar derin ve geçmişi uzun olan hassas ve son derece büyük önem arzeden ve yaşamsal dere sahip bir ilişkidir” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title