Haberler

"Isparta nüfusa oranla koruyucu aile sıralamasında birinci sırada"

Güncelleme:

Isparta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, sosyal yardımlar anlamında kentte son 17 yılda toplam 789 milyon lira harcama yapıldığını belirtti.

Isparta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, sosyal yardımlar anlamında kentte son 17 yılda toplam 789 milyon lira harcama yapıldığını belirtti. Kütük, Isparta'nın nüfusa oranla koruyucu aile bakımından ülke birincisi olduğunu söyledi.

Isparta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, İl Genel Meclisi'nde devam eden İl Özel İdaresi'nin 2021 yılı tahmini bütçe görüşmelerinde kurumu adına sunum yaptı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kentteki yatırımlarını anlatan Kütük, Isparta'da 2002-2020 yılları arasında yapılan sosyal yardımlara bakıldığında 58 kat artış görüldüğünü ifade etti.. Kütük, "Sadece 2020 yılında sosyal yardım 233 milyon lira harcama yapılmıştır. Bu rakam engelli, yaşlı, sosyal yardım ihtiyacı olanlara ve şehit yakınları ile gazilerimize yapılan yardımlardır. Devletimiz o kadar büyük ki her konuda vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyor" dedi.

"Bütün gayretlerimiz ve çalışmalarımız insana yönelik"

Kentte son 17 yılda yapılan sosyal yardım tutarının toplam 789 milyon lira olduğuna değinen Yakup Kütük, "Özel İdaremiz de güzel çalışmalar yapıyor. Onlar yol, bina yapıyorlar biz de insana yatırım yapıyoruz. Bütün gayretlerimiz ve çalışmalarımız insana yönelik" dedi.

"Evde bakım hizmetinde 3 bin 25 aileye ödeme yapıyoruz"

Bakanlık adına verilen hizmetlerden bahseden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, şunları kaydetti: "Evde bakım hizmetimiz var. Annesine, babasına ve çocuğuna engelli olduğu için bakanlara yardım yapıyoruz. 2020 yılında 3 bin 25 kişiye aylık bin 540 lira ödeme yaptık. Bugüne kadar bu alanda 346 milyon lira ödeme yapmışız. Biz bu şekilde 3 bin 25 kişiyi engelli vatandaşlarımıza baktığı için istihdam etmiş oluyoruz.

"376 çocuğumuzun başını okşuyoruz"

Sosyal ekonomik destek programımız var. Bu çocuklar için ödenen bir yardım. Isparta'da devletimiz aracılığıyla 2020 yılında bin 376 çocuğun başını okşuyoruz. Aileler bölünmesin, çocuklar ailesiz kalmasın diye aylık ortalama bin ila bin 500 lira yardım yapıyoruz. Tersinden baktığımızda bu yardım olmasa bu çocuklar ailesiz kalacak ve yurtlarda bakılmaya başlanacak. Biz çocuklarımızı anne ve baba ayrılmış bir tarafın yanında veya dedesinin, amcasının yanında tutmaya çalışıyoruz.

"Isparta, nüfusa oranla koruyucu aile açısından ülke birincisidir"

Koruyucu aile modelimiz var. 84 ailenin yanında 108 çocuğumuz koruyucu aile yanında bakılıyor. Bakanlık olarak çocuğu hemen alıp yurda, yuvaya ve eve yerleştirme taraftarı değiliz. Aile yanında bakılmasını önemsiyoruz. Bu anlamda Isparta, nüfusa oranla koruyucu aile açısından ülke birincisidir. Bu alanda 15.2 milyon lira harcama yapıldı." - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pandemi Sosyal Destek Isparta Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title