Haberler

Isparta Gülü ile Türk Mimarisi Birleşti

Isparta Belediyesi Çayboyu üzerindeki her biri farklı mimari özellik taşıyan ve şehre ayrı bir kimlik kazandıran 8 adet köprünün yapım çalışmalarını tamamlarken 9.' sunun yapımı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Isparta Belediyesi Çayboyu üzerindeki her biri farklı mimari özellik taşıyan ve şehre ayrı bir kimlik kazandıran 8 adet köprünün yapım çalışmalarını tamamlarken 9.' sunun yapımı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Türk Mimarisi kullanılan köprülerde Isparta'nın kendine has taşı olan köfke kullanılıyor. Türk Mimarisi ile çağdaşlığın buluşturulduğu köprülerde köfke taşlar üzerine gül motifleri işlendi. 9.köprünün köfke taşlarının yapım çalışmaları devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye şantiyesinde devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Günaydın, "En alt bölgede yer alan 9. köprümüzün yapımı için de hazırlıklarımız devam ediyor. Bu köprümüz de diğerleri gibi şehrimizi temsil edecek ve Isparta ile bütünleşen bir tasarım yapıldı. Şehrimiz gül ile anılıyor ve bunu taşlarda ve çeşitli yerlerde göstermemiz lazım. Isparta'mız bir noktaya doğru ilerliyor. Önümüzdeki 5 yıldaki çalışmalarımızla şehrimiz ekonomi, iktisadi, turizm olarak Avrupa şehirleri ile anılır olacak. İşte bunlarda köprülerimizin de payı bulunacak. Köprülerimizde gül ile Türk mimarisini birleştirmiş oluyoruz. Birkaç güne kadar yerine aktararak montajına başlayacağız. Bu projemizi uygulayan taş ustamıza da teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin Isparta'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Öztabak Çayboyu Isparta Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title