Haberler

Isparta'da 130 Sanıklı Fetö/pdy Davası Başladı

Isparta'da 130 sanıklı FETÖ/PDY davası başladıIsparta'da geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 sanıklı dava başladı.

Isparta'da 130 sanıklı FETÖ/PDY davası başladı

Isparta'da geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 sanıklı dava başladı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 52'si tutuklu, 71'i tutuksuz, Fethullah Gülen ile birlikte 7'si firari olarak aranan toplam 130 sanığın yargılanmasına başlandı.

Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin konferans salonunda bugün görülen duruşmaya; Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Şakir Şahin, Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, eski SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, işadamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün 'Ege bölge imamı' olduğu ileri sürülen Osman Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık ile 64 tutuksuz sanık katıldı.

'PDY'NİN İÇİNDE DEĞİLİM'

Mahkeme, sanıkların kimlik tespitlerinin yapılıp iddianamenin yüzlerine okunmasıyla başladı. Ardından Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, iddianamede 'Ege bölge imamı' olarak gösterilen ve ABD'den dönüşte İstanbul'da gözaltına alınıp Isparta'da tutuklanan Osman Demirhan'a söz verdi. PDY'nin içinde olmadığını belirterek savunmasına başlayan Demirhan, "PDY'nin içinde değilim. Kim içindeyse Allah onun belasını versin. Kim devlete ihanet içinde ise Allah onun da belasını versin" dedi. Isparta'ya oğlunun SDÜ'yü kazanmasının ardından geldiğini ve burada 8 yıl kaldığını belirten Demirhan, burada da FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Altınbaşak Eğitim Kurumları'nda yöneticilik yaptığı söyledi. İddianamede 'imam' olarak gösterildiğini de belirten Osman Demirhan, kendisinin sadece söz konusu okulda yöneticilik yaptığını, imamlık nedir bilmediğini savundu.

'GEZMEYİ SEVERİM'

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Yazıcı, Demirhan'a yurtdışına neden bu kadar sık gittiğini sordu. Demirhan bu soruya, "Gezmeyi severim. Ekonomik durumum iyi" diye yanıt verdi. Mahkeme başkanının ABD'de örgüt elebaşısı Fethullah Gülen ile görüşüp görüşmediği sorusuna ise Demirhan, "Hayır, oraya her giden onunla görüşmek zorunda mı?" yanıtını verdi.

'ÜYE OLMAKTANSA ÖLMEYİ SEÇERİM'

Kapatılan Altınbaşak Eğitim Kurumları'nda muhasebeci olarak çalışan ve örgütün Isparta'daki kasası olarak suçlanan tutuklu sanıklardan Eşref Çoban ise savunmasında, "Böyle bir terör örgütüne üye olmaktansa ölmeyi tercih ederim" dedi. Çoban, kendisinin sadece ailesinin geçimini sağlamak için bu işe girdiğini, üzerine atılı suçları kabul etmediğini söyledi. Çoban'ın ifadesinin ardından Mahkeme Başkanı Yazıcı duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Yazıcı Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title