Haberler

    İspanya'yı Temsil Eden Boğa: Osborn Boğası

    Kendinizi İspanya sokaklarının büyüleyici atmosferine kaptırmış seyahat ederken bir anda boğa şeklinde devasa bir silüetle burun buruna gelebilirsiniz, sakın şaşırmayın. Her şeyin bir açıklaması var. Yaratıcı ruhlu bir reklamcının ortaya attığı parlak fikrin  yıllara meydan okuyan kalıcı bir esere dönüşümü son derece ilgi çekici. Ünlü bir içki markasının satış ve pazarlama stratejisinin bir parçası olarak kullanılmaya başlanan reklam panolarının, zamanla İspanya'nın sembolleri arasına girişinin ilginç hikayesine kulak verin.

    Şarap Boğasından Kültür Mirasına

    Kuruluşu 1772 yılına dayanan Osborne şarap firması, kuruluşundan epeyce bir süre sonra 1950'lere geldiğinde Brandy de Jerez isimli yeni ürününün reklamını yapmak amacıyla boğa şeklinde devasa reklam panoları hazırlar. Osborne Bull tasarımının altında sanatçı Manolo Prieto'nun imzası var. Prieto, 1956 yılından itibaren bahsi geçen reklam ajansının genel müdürü olarak göreve başlar.

    Kapkara boğa silüetleri, açık kırmızı renkte yazılan "Veterano" yazısı ile süslenir ve İspanya'nın dört bir yanına dağıtılır. Böylece Osborne Bull (Osborne Boğası), otoban kenarlarında, caddelerin sonunda, tepelerin zirvesinde, kısacası ülkenin pek çok farklı noktasında göğsünü gere gere dikilmeye başlar. Baktığınız herhangi bir yerde karşınıza çıkabilen, zaman zaman iddialı hatlarıyla ufuk çizgisini kesen Osborne Bull, yıllar geçtikçe temel var oluş amacını bir kenara bırakır. Ticari reklam malzemesi olma halinden bir adım öteye geçerek İspanya'nın kültürel bir sembolü olma yolunda kendinden emin adımlarla ilerlemeye başlar.

    Baskılara Göğüs Geren Osborne Boğaları

    1994 yılına gelindiğinde mevcut karayolu düzenleme yasaları, Osborne Boğaları şeklinde tasarlanan reklam panolarının kaldırılmasını hükmeder. Ancak bu noktada şaşırtıcı bir şey olur. Ülkede faaliyet gösteren pek çok sanatçı, politikacı ve gazeteci bu karara karşı çıkarak boğalara dokunulmamasını talep eder. Devam eden mücadelenin neticesinde aynı sene İspanyol Parlamentosu panoların İspanya'nın kültürel ve sanatsal mirasının önemli bir parçası olduğuna kanaat getirir ve bunu kamuoyuna ilan eder.

    Bugün ülke çapında 90 civarında Osborne Boğası bulunmaktadır. Bunların içinde en büyüğü, Osborne şarap mahzenlerinin de yer aldığı Jerez şehrindekidir. Geri kalanların her biri İspanya coğrafyasının farklı bir noktasında ikame etmektedir.

    Osborne Bull panolarından herhangi birini görmek için yolunuzun İspanya'ya düşmesi yeterli. Ülke sınırları içinde, seyahat rotanızdan çıkmanıza gerek bile kalmadan bu boğalardan herhangi biriyle karşılaşmanız son derece olası. Tabi eğer birden çok boğayı tanımak ya da hepsini birden görmek isterseniz o zaman kendinize özel bir rota çizmeniz gerekebilir.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    İspanya Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title