Haberler

İŞKUR'un İstihdama Desteği Sürüyor

Güncelleme:

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sidaş Gıda ve Ambalaj Sanayi Ticaret Anonim Şirketi işbirliği kapsamında İstihdam Garantili 23 kişilik İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesi imzalandı.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız, Yozgat'ta işsizliğin önlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor dedi.

Yıldız, Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği kapsamında, birçok teşvik ve desteklerin bulunduğunu söyledi. Bunlardan bir tanesi de İşbaşı Eğitim Programıdır. Bu program işsiz vatandaşlarımız için büyük bir fırsat olduğu bilinciyle, eğitim sürecinin verimli geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. İş başvurularında, mülakat sürecinde iş tecrübesinin etkisi olduğu bilinmekte olup bu program sayesinde vatandaşlarımızın program sonunda hem bir mesleği olacak hem de işgücü piyasasında deneyim sahibi olacaktır. Yıldız, program sonunda mezun olan katılımcıların sertifikalı bir mesleği olup işgücü piyasasına daha emin adımlar atacaklarını aktardı.

Yıldız, katılımcılara program süresince günlük 61.65 TL ödenecek olup genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından ödeneceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Taner Yıldız Yozgat İŞKUR Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title