Haberler

Işıklar Askeri Lisesi Mezunları, Diplomalarını Aldı - Okul Komutanı Kurmay Albay Güler: - ''yaşamınızdaki Tüm Faaliyetlerinizde Tek Rehberiniz Atatürk'tür. Onun İlke Ve İnkılapları, Gelecekteki Görevlerinizde Yolunuzu Aydınlatacak Meşale Olacaktır'' (fotoğ

Işıklar Askeri Lisesinin 148. dönem mezunları, diplomalarını törenle aldı.

Işıklar Askeri Lisesinin 148. dönem mezunları, diplomalarını törenle aldı.

Işıklar Askeri Lisesinin bahçesinde düzenlenen törene, Bursa Valisi Nihat Canpolat, Kara Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Eğitim ve Okullar Daire Başkanı Tuğgeneral Bülent Dağsalı, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tunay Bilgen ile öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Okul Komutanı Kurmay Albay Mustafa Güler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada, Türk ordusuna 161 yıldan beri subay adayı yetiştiren, bugüne kadar 11 genelkurmay başkanı, 19 kuvvet ve jandarma genel komutanı, 17 ordu komutanı kazandıran Işıklar Askeri Lisesinden, 209 genci mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Günümüzde sürekli değişim yaşandığını ve her şeyi öğretmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Güler, öğrencilere hitaben şunları söyledi:

''Sizlere, karmaşık sorunların çözümünde yol ve yöntem gösterdik. Bundan sonraki yaşamınızda, yeterli bilgi seviyesine ulaşmak ve çözümler üretmek sizin elinizdedir. Sizler bu beklentilere cevap verebileceğiniz ölçüde, gelecekteki görev ve hizmetler ile makamların değişilmez kişileri olacaksınız.

Yaşamınız boyunca bilgiyi arayın, ona ulaşmak için uğraşın, bir süre sonra da bilgiyi üreten insan olun. Çünkü bilgi güçtür. Yaşamınızdaki tüm faaliyetlerinizde tek rehberiniz Atatürk'tür. O'nun ilke ve inkılapları, gelecekteki görevlerinizde yolunuzu aydınlatacak meşale olacaktır.''

Eğitim ve Okullar Daire Başkanı Tuğgeneral Bülent Dağsalı ise diğer askeri okullarda olduğu gibi Işıklar Askeri Lisesinden mezun olmaya hak kazanan öğrencilerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini özümsemiş, doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık gibi askerliğin temel ahlaki özelliklerini benimsemiş, fikri gelişmişliğin yanı sıra yurduna ve milletine layık birer birey olarak mezun olduğunu söyledi.

Geleceğin komutanları olacak öğrencilerle gurur duyduğunu dile getiren Dağsalı, öğrenci velileri ile okul personeline teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, okuldan dönem birinciliğiyle mezun olan Emre Koçak ile dereceye giren diğer öğrencilere, diploma ve hediyeleri verildi.

Koçak'ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından 209 öğrenci diplomalarını aldı.

Törende ayrıca, Tuğgeneral Bülent Dağsalı tarafından Işıklar Askeri Lisesinin askeri okullar arası olumlu davranışlarda birinci seçildiğine dair şilt verildi.

-KOMUTANLARIN DEVİR-TESLİM TÖRENİ-

Bu arada, törende Işıklar Askeri Lisesi Komutanı Kurmay Albay Mustafa Güler, görevini Kurmay Albay Selim Mert'e devretti.

Mert, okul brövesini teslim aldığı Güler'e, okul forsu ve hizmet şildini sundu.

Kurmay Albay Güler, 2 yıl önce büyük bir heyecanla aldığı görevi, yine aynı heyecanla Mert'e teslim etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Kurmay Albay Mert ise hedefinin Güler gibi, hizmet meşalesini daha ileriye götürmek olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title